Міністр фінансів Японії відмовився від заяви в підтримку сильної ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Японії відмовився від заяви в підтримку сильної ієни

Валюта
196
Міністр фінансів Японії Хірохіса Фудзі відкликав свої слова про користь сильної ієни. Він відзначив, що курс ієни повинен відбивати економічні умови, а уряд "не повинне його коментувати". Фудзі висловив побажання стабільності валютних курсів.
Його слова допомогли підняти ієну до рівня 88,23 до долара, максимальної позначик з січня поточного року. Назвавши помилкою думку, що його нещодавній коментар про користь сильної ієни, - це дозвіл на підштовхування її нагору, міністр відзначив, що в основі росту ієни проти долара - політика США. Фудзі висловлюється проти інтервенцій, висловивши побоювання, що якщо увесь інший світ буде проводити відповідну політику, це погано відіб'ється на світовій економіці.
Ринки вважаються, що новий уряд, пообіцявши зосередитися на економіці країни, буде менш схильним до того, щоб допомагати експортерам, стимулюючи зниження ієни.
Зміцнення ієни призвело до здешевлення акцій великих японських експортерів, опустивши фондовий індекс Nikkei нижче позначки 10 000 пунктів вперше за два місяці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас