Німеччина отримала мандат на продовження роботи АЕС країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина отримала мандат на продовження роботи АЕС країни

Енергетика
176
Більшість, яку одержала партія німецького канцлера Ангели Меркель у новій правоцентристській коаліції, означає, що угода про згортання АЕС на території ФРН може бути переписана з метою продовження експлуатації атомних станцій, повідомляє Reuters.
Акції ядерних операторів виросли відразу ж наступного дня після виборів, результати яких можуть бути провісниками розвитку ядерних проектів в інших європейських країнах. Це також може допомогти зниженню викидів вуглекислого газу в Європі, але не дає карт-бланш на будівництво нових АЕС на німецькій землі, через негативне ставлення до цього питання громадськості Німеччини.
"Нам потрібна ядерна енергія як проміжні технології, щоб зберегти енергоспоживання за стабільними цінами, і відповідно до наших цілей з охорони клімату", - заявила в інтерв'ю каналу ARD німецький законодавець Катерина Райх, що курирує питання безпеки АЕС і навколишнього середовища. За словами Райх, Німеччина буде прагнути продовжити роботу атомних станцій, що ще раз підтверджує відповідні плани команди Меркель. За оцінками експертів, робота німецьких АЕС може бути збільшена на 15 років.
Акції оператора АЕС компанії E. ON виросли на торгах у Франкфурті на 3,7%. А цінні папери його конкурента RWE - подорожчали на 3,1%, зробивши папери цих підприємств лідерами зростання серед "блакитних фішок" індексу DAX.
Згідно з попередніми планами, 7 німецьких АЕС потужністю 6,2 тис. мегават довелося б закрити в найближчі 4 роки. Однак опозиція вже пообіцяла всіма силами протидіяти новим планам уряду Меркель. Така ситуація в цілому унікальна для ЄС, де Франція і Фінляндія будують нові реактори, а E. ON і RWE готують такі проекти для Великобританії і країн Східної Європи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас