Литвин проти приватизації Одеського припортового заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин проти приватизації Одеського припортового заводу

Фондовий ринок
261
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає проти приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).
Про це він сказав на прес-конференції у Вінницькій області.
"Що стосується Одеського припортового заводу, я взагалі категоричний супротивник, щоб його продавали", - сказав він.
Крім цього, Литвин вважає неможливим продаж ОПЗ у зв'язку із припиненням Президентом Віктором Ющенком його приватизації.
"Подобається чи не подобається уряду, але є указ Президента, який призупинив дію відповідної постанови Кабінету Міністрів України, а якщо дія припинена, то арбітром тут може виступати винятково Конституційний суд. А якщо так, то продаж не потрібно здійснювати", - сказав він.
Також Литвин підкреслив, що він є категоричним супротивником приватизації державних стратегічних підприємств, організацій і установ.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена у тому, що приватизація ОПЗ відбудеться. Держава не може бути ефективним власником.
22 вересня Окружний адміністративний суд Києва призупинив конкурс із продажу ОПЗ за позовом "Дніпроазота".
У липні Фонд державного майна оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ; стартова ціна пакета акцій становить 4 млрд. гривень, проведення конкурсу заплановане на 29 вересня.
17 вересня Президент Віктор Ющенко призупинив приватизацію ОПЗ, крім того, окружний адміністративний суд Києва в цей же день для забезпечення позову великого виробника міндобрив черкаського "Азоту" також призупинив продаж підприємства.
21 вересня "Азот" відкликав свій позов.
Заявки на участь у конкурсі подали 3 компанії ("Нортима" - пов'язана з Ігорем Коломойським, "Фрунзе-Флора" - з Костянтином Григоришиним, "Азот-Сервіс" (Росія) - контролюється "Сибур Холдингом", який у свою чергу контролюється російським "Газпромом".)
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас