Експерт: Валютна політика НБУ під час кризи була неефективною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Валютна політика НБУ під час кризи була неефективною

Валюта
897
Валютна і фінансова політика Національного банку України (НБУ) на початку економічної кризи була недостатньо ефективною, вважає старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки (США) Андрес Ослунд.
"Не дуже добре проводилася в Україні політика Національного банку, і валютна, і фінансова, що ослабило гривню. Що правильно було зроблено, так це державні фінанси", - сказав Ослунд на засіданні "круглого столу" з провідними українськими і зарубіжними експертами-економістами в Кабінеті міністрів у понеділок.
При цьому, на думку експерта, уряду України вдалося своєчасно звернутися за допомогою до Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Важливо те, що дуже швидко ви звернулися до МВФ. І МВФ, у свою чергу, правильно вчинив, виділивши великий кредит", - відзначив він.
В той же час директор інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України Валерій Геєць у своєму виступі підкреслив необхідність співпраці Нацбанку та уряду задля подолання наслідків кризи у фінансовому секторі.
Зокрема, за словами експерта, банкірам і чиновникам необхідно звернути увагу на необхідність створення спеціальних фондів, яким можна буде передати "проблемні" банківські кредити.
Крім того, на його думку, банківський сектор України повинен пройти через процедури банкрутства. "Без банкрутства і реструктуризації ми не включимося в повний технологічний цикл", - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас