МВФ: Програми підтримки допомогли країнам в умовах світової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Програми підтримки допомогли країнам в умовах світової кризи

Кредит&Депозит
203
Комбінація збільшення ресурсів, гнучкості в політиці, що проводиться, та більш цільових умов одержання кредиту дозволила Міжнародному валютному фонду (МВФ) надати кращу підтримку країнам, що розвиваються, що постраждали в умовах світової фінансової кризи.
Про це повідомляється в опублікованому огляді МВФ. Ці висновки були зроблені на основі дослідження, що охопило 15 країн - Вірменію, Білорусь, Боснію та Герцеговину, Коста-Рику, Сальвадор, Гватемалу, Грузію, Угорщину, Ісландію, Латвію, Монголію, Пакистан, Румунію, Сербію та Україну.
"Це дослідження говорить нам про те, що за підтримки МВФ багато серйозних збоїв, характерних для минулих криз, нам дотепер вдавалося або уникнути, або різко скоротити", - заявив керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Кан. "Серйозні проблеми зберігаються, особливо що стосуються відновлення стійкого зростання виробництва і зайнятості, але є підбадьорливі ознаки стабілізації. Уряди і народи цих країн заслуговують кредит за ці зусилля", - підкреслив він.
У дослідженні описуються типові економічні і фінансові наслідки минулих криз, у тому числі, зростання курсів валют, різке скорочення поточного рахунку і системні банківські кризи, і аналізується те, яким чином вдавалося уникати подібних результатів у більшості випадків. Зараз ключовими факторами експерти вважають надання фінансування МВФ у більших масштабах, зокрема, у сектори, які зіткнулися з обмеженням фінансування, акомодаційна макроекономічна політика, упором на захист фінансового сектору від нестачі ліквідності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас