Україну завалять дешевим житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну завалять дешевим житлом

Нерухомість
22521
В Україні пропонують побудувати серію малоповерхових типових будинків за ціною від $400 до $500 за кв. м. з обов'язковою фіксацією ціни в гривні. Ощадливе житло повинне з'явитися не пізніше 2011 року і задовольнити попит населення на нерухомість. З такою пропозицією виступили члени ради директорів Української будівельної асоціації (УБА).
Як передає BIZ.liga.net, мова йде про типове житло економ класу на кшталт "сталінок" та "хрущовок".
"Зараз в Україні є колосальний попит на житло, який потрібно задовольняти. Інакше вже в 2011р. ми можемо зіштовхнутися з тим, що попит буде в рази перевищувати пропозицію", - відзначив глава УБА Лев Парцхаладзе.
Генеральний директор інституту міського цивільного проектування "МіськЦивілПроект" Євген Лішанський відзначив, що мова йде не про один будинок, а про типову серію. "Обробка і фасад будинків - не головне. Головне - типовість проектування, використання вітчизняних будівельних матеріалів та економічність будівлі", - відзначив архітектор.
"Нам би хотілося, щоб там були квартири від 25 до 100 кв. м. Термін експлуатації буде як й у "хрущовок": до 50 років. А вартість обов'язково потрібно зафіксувати в гривні, щоб вона не залежала від курсу валют", - заявив Парцхаладзе.
У той же час генеральний директор будівельної компанії "Т. М. М. " Микола Толмачов відзначив, що в цьому проекті необхідно враховувати і ринкові інтереси забудовників.
"Коли цей проект буде, ми звернемося з ним до уряду, тому що саме він повинен реалізовувати масштабне будівництво: виділяти землю, проводити комунікації, а ми будемо будувати", - відзначив Парцхаладзе.
За його словами, УБА знадобиться 3-4 місяці на розробку цього проекту. "Потім потрібно пройти узгодження і побудувати пару будинків як експериментальне житло. А потім лобіювати виділення земельних ділянок і приступати до будівництва", - відзначив забудовник.
За матеріалами:
Realt.UA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас