Технології енергозбереження в Україні не вигідні Газпрому? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технології енергозбереження в Україні не вигідні Газпрому?

Енергетика
606
Впровадження програм енергозбереження в Україні не вигідно "Газпрому" і може викликати опір вітчизняних підприємств-монополістів.
Про це заявив голова Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Сергій Єрмілов в інтерв`ю "Дзеркалу тижня".
"Ми наступаємо на ринок "Газпрому", бо скорочення споживання природного газу на 20% - це дуже багато. Це дуже великий обсяг - майже 15 млрд. кубометрів газу. Скорочення відбудеться в основному за рахунок імпорту газу. І ми цього доб`ємося", - підкреслив він.
За словами Єрмілова, супротивниками енергоефективних програм можуть стати й вітчизняні підприємства-монополісти, які через їх впровадження втратять частину валових доходів.
Водночас, голова НАЕР переконаний, що саме ці підприємства і повинні стати головними ініціаторами впровадження програм енергозбереження, щоб зберегти конкурентоспроможність.
"Рано чи пізно може статися так, що, приміром, після модернізації тепломережі у Донецьку тариф, умовно кажучи, буде 100 гривень за одиницю тепла, а в Луганську, який все вичікував і нічого не робив, - 200 або 300. У цьому разі важко буде пояснити споживачу, чому так відрізняються тарифи в сусідніх містах або регіонах. Що зробить міська громада? Вона таких керівників просто викине з їхніх кабінетів", - зазначив він.
Голова НАЕР переконаний, що розуміння необхідності впровадження енергоефективних програм у керівників підприємств вже сформоване.
"Більша частина керівників у нас - люди свідомі, й у разі створення певних умов, над якими ми зараз працюємо, вони займатимуться енергоефективністю", - вважає він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас