Трейдер заробив майже 9 млн дол. на інсайді про покупку Dell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдер заробив майже 9 млн дол. на інсайді про покупку Dell

Фондовий ринок
441
Американська Комісія з цінних паперів (SEC) висунула звинувачення проти одного з біржових трейдерів з Техасу в протиправній торгівлі цінними паперами, заснованій на інсайдерській інформації про покупку Dell Inc. IT-компанії Perot Systems Corp. Американський регулятор вважає, що, порушивши правила біржової торгівлі, 53-річний Реза Салех зміг заробити 8,64 млн доларів, повідомляє Reuters.
Згідно з документами, направленими до суду Далласа, Салех, дізнавшись про підготовку до злиття компаній, в період з 4 по 18 вересня купив понад 9 тисяч так званих колл-опціонів на акції Perot Systems. Після того як 21 вересня угода на 3,9 млрд доларів була укладена між Dell Inc. і Perot Systems Corp, трейдер продав папери і заробив на цьому величезну суму грошей.
За даними SEC, Салех працював на Parkcentral Capital Management LP, а також на Perot Investments Inc - приватний інвестфонд, пов'язаний з Perot Systems. Відомо, що він також виконував операції на користь безпосередньо Perot Systems, засновником якої є колишній кандидат в президенти США Рос Перо. Влада заявляє, що трейдер мав доступ до інформації в цих компаніях і звідти отримав дані про підготовку до великої угоди.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас