МінЖКГ і Мінпаливенерго на початку жовтня презентують проект держпрограми модернізації комунальної теплоенергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ і Мінпаливенерго на початку жовтня презентують проект держпрограми модернізації комунальної теплоенергетики

Енергетика
153
Міністерство з питань житлово-комунального господарства і Міністерство палива та енергетики України на початку жовтня презентують на спільній колегії проект державної цільової програми модернізації комунальної теплоенергетики, повідомив голова МінЖКГ Олексій Кучеренко на прес-конференції в Києві.
"Ми розробили проект державної цільової програми (модернізації комунальної теплоенергетики – ред.). Він обговорюється в уряді. Ми будемо презентувати його на спільній колегії разом з Юрієм Васильовичем (голова Мінпаливенерго Юрій Продан – ред.) через півтора тижні", – сказав він.
За словами О.Кучеренка, програма передбачає розробку Національної стратегії теплопостачання України, а також регіональних програм модернізації комунальної теплоенергетики, комунальної інфраструктури і схем теплопостачання населених пунктів.
При цьому, за інформацією міністра, у цей час МінЖКГ має у своєму розпорядженні програми модернізації теплопостачання лише Донецької, Рівненської і Херсонської областей, а програми Одеської і Харківської областей відправлені на доопрацювання. У зв'язку з цим О.Кучеренко відзначив, що на спільній колегії також буде розглянуто питання бездіяльності інших регіонів у сфері розробки регіональних програм модернізації теплоенергетики.
Голова МінЖКГ також особливо відзначив програму Донецької облдержадміністрації. За його словами, вартість передбачених нею робіт оцінюється приблизно в 720 млн грн, при цьому документ передбачає перехід системи комунальної теплоенергетики регіону на різні види альтернативного палива з одночасним скороченням споживання газу на 20-22% протягом трьох років.
"Вона (Донецька влада – ред.) дуже обережно підійшла до проблеми газифікації, розуміючи, що ціна на газ буде відповідати світовим тенденціям (…) Інші (регіони – ред.) не розуміють або роблять вигляд, що не розуміють, про що мова йде", - сказав О.Кучеренко.
Як повідомлялося, уряд України затвердив у квітні концепцію державної цільової програми модернізації комунальної теплоенергетики. Передбачалося, що до липня поточного року будуть розроблені всі регіональні програми модернізації теплопостачання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас