Продан: Дефолту "Нафтогазу України" не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Дефолту "Нафтогазу України" не буде

Енергетика
550
Міністр палива та енергетики Юрій Продан виключає можливість дефолту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" у зв'язку з невиплатами боргових зобов'язань за євробондами компанії і нагадує, що протягом 20 днів буде здійснена відповідна реструктуризація зобов'язань.
"НАК зараз вийшов на біржу із пропозиціями щодо реструктуризації. Практично всі необхідні переговори із кредиторами, з найбільшими власниками євробондів проведені. Цим власникам представлені дуже серйозні та аргументовані пропозиції. Ми очікуємо, що протягом 20 днів, коли будуть оброблятися пропозиції ("Нафтогазу), буде здійснена відповідна реструктуризація всіх боргових зобов'язань Нафтогазу", - сказав міністр на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
"Ситуація спокійна. Ніякого дефолту не буде", - додав Продан.
Як повідомлялося з посиланням на звертання до інвесторів, "Нафтогаз України" у четвер, 24 вересня, запропонував кредиторам обміняти єврооблігації на $500 млн із погашенням 30 вересня 2009 року на нові папери з державною гарантією та погашенням в 2014 році.
Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних по нових євробондах.
"Нафтогаз України" запевняє про намір виконувати свої основні зобов'язання в повному обсязі і пропонує обміняти існуючі папери на нові за номіналом з умовою, що власники євробондів, що погодилися на реструктуризацію до 8 жовтня, зможуть обміняти 100% боргу, а на другому етапі реструктуризації (до 15 жовтня) обмін буде здійснюватися з коефіцієнтом 0,95.
Збори власників євробондів НАК "Нафтогаз України" відбудуться 19 жовтня 2009 року в Лондоні о 17.00 за центральноєвропейським часом (16.00 година за лондонським часом).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас