G20 може домовитися про збільшення в МВФ частки країн, що розвиваються, з 43% до 48%, а не 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 може домовитися про збільшення в МВФ частки країн, що розвиваються, з 43% до 48%, а не 50%

Кредит&Депозит
180
Збільшення частки країн, що розвиваються, в капіталі Міжнародного валютного фонду (МВФ) з 43% до 48% може стати компромісним рішенням країн "групи двадцяти" (G20) на зустрічі в Піттсбургу, повідомив агентству "Інтерфакс-АФІ" учасник переговорів.
Країни БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) пропонують збільшити частку країн, що розвиваються, на 7% - до 50%.
Як повідомив співрозмовник агентства, США як компроміс пропонують збільшення на 5% - до 48%. За його словами, розвинені європейські країни пропонують або ще менше збільшення, або вважають, що взагалі не потрібно ніяких змін.
"Як варіант, 5% могли стати компромісом", - сказало джерело, відзначивши, що країни БРІК готові йти на взаємні поступки.
"Якщо європейці будуть готові піти назустріч, то БРІК теж готова говорити про поступки, це має бути дорога з двостороннім рухом", - підкреслив він.
За його словами, позицію БРІК підтримують не лише країни, що розвиваються, але й деякі розвинені країни, які вважають, що рішення про збільшення частки країн, що розвиваються, в капіталі МВФ, а також Світового банку необхідно приймати з об'єктивних причин (у зв'язку зі збільшенням частки країн, що розвиваються, в світовій економіці). В той же час позиції Європи теж досить сильні, оскільки багато європейських країн представлено в G20.
Протистояння європейців пов'язано з тим, що збільшення частки країн, що розвиваються, може бути реалізоване насамперед за рахунок зменшення частки розвинених європейських держав.
Джерело відзначило, що зустріч лідерів почалася о 19 годині за вашингтонським часом (3:00). "В принципі, є бажання, якщо про щось домовлятися, то ще до зустрічі лідерів, хоча великою є вірогідність, що якщо домовитися не удасться, то це все винесуть на зустріч лідерів", - сказав він. В той же час співрозмовник агентства підкреслив, що поки не можна з упевненістю сказати, що лідери зможуть дійти згоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас