Індекси в США впали в середу через побоювання, що ФРС вичерпала засоби стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали в середу через побоювання, що ФРС вичерпала засоби стимулювання економіки

Фондовий ринок
95
Американські фондові індекси впали в середу через побоювання, що ФРС практично вичерпала засоби стимулювання економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів вранці у четвер демонструють зниження: грудневі контракти на S&P 500 до 9:16 втратили 0,45%, на Dow Jones до 9:12 - також 0,45%.
Комітет з відкритих ринків ФРС завершив 23 вересня дводенне засідання, за підсумками якого залишив базову процентну ставку в цільовому діапазоні від нуля до 0,25% річних.
Однак падіння, на думку аналітиків, було викликано коментарями, що зазначені в доповіді комітету, де сказано, що ФРС продовжить застосовувати "широкий спектр інструментів" для підтримки економіки. У серпні в аналогічному документі говорилося, що ФРС буде використовувати "всі доступні інструменти".
"ФРС сигналізує тим самим, що хоча вони усе ще тиснуть на педаль газу, ця педаль уже не втоплена в підлогу, - заявляє головний інвестиційний директор бостонської LPL Financial Берт Уайт, - вони не говорять, що збираються зробити все можливе, щоб підтримати відновлення економіки".
На цих звістках упали котирування акцій JPMorgan і Citigroup на 3% і 2,8% відповідно.
Найбільше зниженням у фінсекторі показали папери Moody's Corp. - на 8,4%. Падіння відбувається на тлі обговорюваного фінрегуляторами США створення спеціального державного рейтингового агентства, що потенційно підриває позиції незалежних рейтингових агентств.
Також падіння спостерігається в сировинному секторі.
Ціна на нафту впала на 3,9% на торгах у Нью-Йорку після повідомлення про те, що комерційні запаси нафти в США минулого тижня виросли на 2,85 млн барелів (0,86%) - до 335,608 млн барелів. Як говориться в щотижневій доповіді міністерства енергетики США, опублікованій у середу, товарні запаси бензину підскочили на 5,41 млн барелів (2,6%) і склали 213,109 млн барелів. Комерційні запаси дистилятів збільшилися на 2,96 млн барелів (1,76%), досягши 170,754 млн барелів.
Експерти очікували зниження запасів нафти на 1,4 млн барелів, а також збільшення запасів бензину на 500 тис. барелів, дистилятів - на 1,45 млн барелів.
У сировинному секторі найсильніше просіли акції Exxon і Chevron - на 1,2% і 1,7% відповідно.
Крім того, уперше за три сесії подешевшала мідь, у результаті зменшилася ціна гірничодобувних компаній Newmont Mining Corp. на 3,6%, а також Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. - на 2,8%.
Одночасно із цим підтримку фондовому ринку США в середу надали також позитивні прогнози General Mills, Ford, Xilinx.
Вартість паперів General Mills, що випускає продукти харчування, підскочила на 4,6%. Прибуток компанії без урахування одноразових витрат і доходів у першому фінансовому кварталі склав $1,28 на акцію, перевищивши середній прогноз експертів на рівні $1,03 на акцію.
General Mills підвищила прогноз прибутку на рік до $4,4-4,45 на акцію в порівнянні з липневим прогнозом $4,2-4,25 на акцію.
"Споживчий сектор ще живий, - відзначає заступник голови Silvercrest Asset Management Group у Нью-Йорку Стенлі Небі. - Більшість компаній споживчої сфери опублікували пристойні показники. Імпульс до зростання на фондовому ринку зберігається, оскільки корпоративна звітність за третій квартал може виявитися сильнішою, ніж очікує більшість".
Ринкова вартість Ford Motor Corp. збільшилася на 5% після заяви керівництва компанії, що попит на внутрішньому ринку виросте наступного року.
Акції Xilinx, одного з найбільших виробників напівпровідників, виросли на 4,9% після повідомлення компанії, що вона очікує зростання продажів у цьому кварталі на тлі попиту, що зміцнюється.
Котирування паперів AT&T підвищилися на 2,4% після рекомендації CNBC купувати ці акції. Аналітик CNBC послався на ексклюзивні угоди AT&T та Apple про продаж смартфона iPhone.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу опустився на 81,32 пункту (0,83%) - до 9748,55 пункту.
Standard & Poor's 500 упав на 10,79 пункту (1,01 %), склавши 1060,87 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 14,88 пункту (0,69%) - до 2131,42 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас