Котирування євробондів РФ зростають у середу слідом за світовими фондовими майданчиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Котирування євробондів РФ зростають у середу слідом за світовими фондовими майданчиками

Фондовий ринок
76
Котирування на ринку суверенних російських єврооблігацій у середу рухаються вгору, прямуючи за світовими фондовими майданчиками.
Котирування євробондів з погашенням у 2030 році (Russia-30) до 18:35 виросли в порівнянні з рівнем закриття попереднього торговельного дня на 51 базисний пункт - до 108,55% від номіналу, що відповідає прибутковості паперів 6,06% річних.
При цьому спред між прибутковістю Russia-30 та індикативними 10-річними казначейськими зобов'язаннями США (UST-10) до цього часу звузився на 9 базисних пунктів - до 261 базисного пункту.
За словами трейдера банку "Зеніт" (РТС: ZENT) Олександра Доткіна, оптимізм, що сформувався в останні місяці на тлі низки позитивної статистики, продовжує впливати на ринок, що приводить до продовження зростання.
"На ринку все оптимістично, котирування "Росії-30" наближаються до 109% від номіналу, при цьому нових приводів для оптимізму немає", - сказав він "Інтерфаксу".
Він відзначив, що інвестори очікують підсумків засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, що закінчиться в середу, а також результатів саміту країн G20, що пройде в четвер і п'ятницю. Основне занепокоєння в гравців викликає можливість ухвалення рішення щодо згортання програм стимулювання економіки.
"На цей момент папери РФ усе ще залишаються недооціненими в порівнянні з колегами по emerging markets - прибутковості держпаперів Мексики і Бразилії вже досягли своїх докризових рівнів. У результаті потенціал зниження прибутковості "Росії-30" ми оцінюємо на рівні 50 базисних пунктів (найближча мета за прибутковістю - 5,60-5,65% річних). Подальшому попиту на папери РФ буде сприяти надлишкова ліквідність світової фінансової системи, а також загальний позитивний настрой інвесторів, пов'язаний з очікуваннями відновлення світової економіки", - відзначають аналітики Промзв’язокбанку (РТС: PRSB) в огляді боргових ринків.
Котирування казначейських зобов'язань США в середу несуттєво змінюються в очікуванні закінчення дводенного засідання ФРС, а також напередодні аукціону із продажу 5-річних держпаперів обсягом $40 млрд.
У середу буде проведений другий аукціон із трьох, запланованих на цей тиждень, підсумковий обсяг яких складе $112 млрд. У вівторок було проведене розміщення дворічних нот на $43 млрд. Попит на аукціоні досяг максимуму з вересня 2007 року на очікуваннях, що Комітет з відкритих ринків ФРС збереже базову процентну ставку на рекордно низькому рівні.
"Ринок тупцює на одному місці, поки гравці чекають заяв ФРС", - відзначив стратег Barclays Plc у Нью-Йорку Майкл Понд.
Котирування індикативного випуску UST-10 до 18:32 знизилися з рівнем закриття попереднього торговельного дня на 3 базисних пункти і склали 101,44% від номіналу, що відповідає прибутковості 3,45% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас