Точка зору: Основні побоювання інвесторів пов'язані з розмовами про згортання програм підтримки світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Основні побоювання інвесторів пов'язані з розмовами про згортання програм підтримки світової економіки

Фондовий ринок
280
Основні побоювання інвесторів пов'язані з розмовами про згортання програм підтримки світової економіки, що може негативно позначитися на фондових майданчиках. Таку думку висловив брокер торговельного відділу ЗАТ "Альтана Капітал" Євген Пшенічкін.
За його словами, сьогодні увага всіх учасників торгів прикута до новин з-за океану, а саме до саміту G20 і засідання ФРС США. "Будь-які натяки на урізування або закриття програм, що підтримують у нинішній момент ринки грошима, можуть бути сприйняті інвесторами як негативний чинник, що викличе хвилю продажів на основних біржах", - вважає брокер.
Як відзначив Є.Пшенічкін, торги на вітчизняних майданчиках сьогодні відкрилися в позитивній зоні. Але позитивний зовнішній фон, що склався на ринку енергоносіїв і на американських майданчиках, був дещо зіпсований азіатськими біржами, які демонстрували зниження, додав брокер. Проте відкриття європейських і російських торгів забезпечило чергову хвилю покупок на нашому ринку, і вже за перші півгодини сесії українські індекси змогли подолати максимуми попереднього дня, сказав він.
За словами брокера, Українська біржа в середу знов била рекорди результативності: більше 1100 оборудок з сумарним обсягом понад 31 млн. грн. Він повідомив, що основний обсяг припав на акції "Укрнафти", Єнакіївського МЗ, "Азовсталі" і Алчевського МК. Брокер підкреслив, що металургія, як і раніше, попри значні збитки з початку року, залишається основним каталізатором ринку вгору. Традиційно для останніх торговельних сесій стабільний попит мають також папери банківського сектора, додав він. Проте, незважаючи на значні внутрішньоденні обсяги, істотного коливання ціни по емітентах даного сектора не спостерігалося, підкреслив Є.Пшенічкін. Він відзначив, що індекс Української біржі за підсумками торгів підвищився на 1,21% - до 1255 пунктів.
Є.Пшенічкін також додав, що сумарний обсяг на ринку акцій ПФТС сьогодні склав лише 4,7 млн. грн. при 73 оборудках. Індекс ПФТС підвищився на 0,94%, пробивши важливий психологічний рівень 500 пунктів, сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас