Києву пророкують проблеми з опалювальним сезоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києву пророкують проблеми з опалювальним сезоном

Енергетика
745
Адміністрація Черновецького знищила програму енергозбереження в Києві.
Про це заявив один з лідерів Блоку Віталія Кличка, лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський.
"В умовах різкого подорожчання енергоносіїв і підготовки до опалювального сезону дії чиновників мера інакше як злочинними назвати не можна. Борг за виконані торік роботи з енергозбереження становить більше 33 млн грн, а профінансовано цього року лише 150 тис. грн - менше одного відсотка. Зрозуміло, що такий стан фінансування програми означає повне її знищення", - відзначив опозиційний політик.
На думку Андрієвського, відповідальність за зрив виконання міської програми енергозбереження повністю лежить на адміністрації, очолюваній Черновецьким, а катастрофічне невиконання бюджету загрожує серйозними проблемами під час опалювального сезону.
"Бюджетний борг житлово-комунальному господарству лише по спеціальному фонду наближається до 200 млн грн. Позика у розмірі 1,2 млрд грн становища не рятує, і Київ у цьому опалювальному сезоні зіткнеться з величезною кількістю проблем", - відзначив депутат.
Дмитро Андрієвський підкреслив, що виконання програми енергозбереження могло б значно зменшити потреби міського господарства в енергоносіях; енергозбереження - загальноприйнятий шлях вирішення енергетичних проблем. "В Івано-Франківську, наприклад, 99% будинків обладнані лічильниками тепла; внаслідок цього відбувається економія енергоносіїв, а значить і тарифний тиск на населення відчутно знижено. Однак Черновецький, як завжди, придумав вирішувати проблему за рахунок киян - підвищуючи тарифи для населення", - заявив Андрієвський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас