ФДМ знову заявляє про відсутність перешкод для продажу ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ знову заявляє про відсутність перешкод для продажу ОПЗ

Фондовий ринок
249
Фонд державного майна (ФДМ) України продовжує проведення конкурсу із продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), дотримуючись всіх вимог законодавства, повідомив в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко журналістам у Києві в середу.
"На сьогодні у Фонді держмайна відсутні будь-які судові рішення або інші документи, що забороняють ФДМ проводити конкурс з приватизації ОПЗ", - підкреслив він.
Парфененко відзначив, що ФДМ не отримував судового рішення за позовом "Дніпроазота" і на сьогодні має тільки рішенням про відмову в забезпеченні позову черкаського "Азоту".
У той же час Парфененко додав, що 22 вересня екс-глава Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко наполегливо вимагала в працівників ФДМ прийняти під розписку якесь судове рішення.
В. о. глави фонду не має інформації, якої інстанції це рішення було, однак припустив, що це могло бути визначення за позовом "Дніпроазота".
"У такому випадку Валентина Петрівна (Семенюк-Самсоненко) працює листоношею в "Дніпроазота", - сказав він.
За його словами, екс-глава ФДМ погрожувала йому і говорила, що в нього будуть великі проблеми.
У той же час, за інформацією Парфененка, власний позов Семенюк-Самсоненко поки залишився без розгляду.
В. о. голови ФДМ також повідомив, що підписав лист на ім'я голови Адміністративного окружного суду Києва із проханням інформувати фонд у випадку наявності якихось судових рішень, що стосуються приватизації ОПЗ.
Як повідомлялося, конкурс із продажу ОПЗ Фонд держмайна оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна становить 4 млрд грн. Конкурс повинен відбутися 29 вересня.
Президент України Віктор Ющенко своїм указом 17 вересня призупинив рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ. Крім того Окружний адміністративний суд Києва в той же день визначенням тимчасово призупинив продаж ОПЗ як забезпечувальний захід щодо позову ВАТ "Азот" (Черкаси).
Прем'єр Юлія Тимошенко заявила про продовження приватизації цього підприємства і наміри провести конкурс у встановлений термін, а 21 вересня стало відомо про відкликання позову "Азоту". У Фонді держмайна підкреслили законність своїх дій і нагадали, що продаж ОПЗ передбачено меморандумом, підписаним президентом і прем'єром у рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом.
В результаті заявки Фонду на участь у конкурсі подали тільки три компанії: дочірнє підприємство "СИБУР Холдингу" ТОВ "Азот-Сервіс", пов'язане з українським бізнесменом Ігорем Коломойським ТОВ "Нортіма" і пов'язане з Костянтином Григоришиним ТОВ "Фрунзе-Флора" (обидва - Україна), хоча попередні заявки на купівлю ОПЗ в Антимонопольний комітет України подавали 13 компаній.
Тим часом 23 вересня Окружний адміністративний суд Києва знову призупинив проведення конкурсу із продажу ОПЗ, але тепер уже за позовом ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.), одним зі співвласників якого є Коломойський. Суд також тимчасово заборонив участь у конкурсі ТОВ "Азот-Сервіс", тому що "Дніпроазот" заперечує законність допуску цього підприємства до конкурсу, тому що в його статутному капіталі частка іноземної держави перевищує 25%. Слухання справи по суті призначене на 7 жовтня.
Президент Ющенко 22 вересня вкотре заявив, що має намір скасувати дії з приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ). "Кроки, які почнуть 28-29 числа (вересня) з незаконної приватизації Одеського припортового заводу, будуть скасовані", - сказав президент.
При цьому він звернувся до інвесторів з порадою не брати участі в цьому "шоу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас