Індекси в Азії зростають у середу в очікуванні рішень саміту G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії зростають у середу в очікуванні рішень саміту G20

Фондовий ринок
87
Індекси в Азії зростають із відкриття торгів у середу на очікуваннях, що лідери країн "групи двадцяти" на саміті в Пітсбургу цього тижня приймуть рішення, які допоможуть світовій економіці подолати найгірший спад із часів Другої світової війни, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific (без урахування Японії) додав 0,5%.
Австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 1,1%.
ВВП Нової Зеландії виріс уперше за 6 кварталів - на 0,1% у квітні-червні 2009 року.
"Очікується, що лідери G20 продовжать підтримувати політику стимулювання економіки і світову банківську систему, згортання програм стимулювання буде координуватися на міжнародному рівні, - відзначив представник Colonial First State Стівен Хелмерік. - Торги на ринках тривають із позитивними очікуваннями".
Курс цінних паперів другої за розмірами нафтової компанії Австралії Woodside Petroleum Ltd. підвищився на 4% після того, як нафта подорожчала на торгах у вівторок уперше за 4 сесії. Акції південнокорейської нафтопереробної групи SK Energy додали в ціні 4,9%.
Жовтневий ф'ючерс на WTI додав 2,6%, піднявшись до $71,55 за барель у Нью-Йорку у вівторок.
Ціна акцій третього за розмірами гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Group збільшилася на 1,8% завдяки зростанню вартості міді.
Котирування акцій провідного приватного автовиробника Китаю Geely Automobile Holdings Ltd. злетіли на 21% після опублікування планів компанії щодо залучення 2,59 млрд гонконзьких доларів ($334 млн) за рахунок продажу конвертованих облігацій і варрантів фонду, що належить Goldman Sachs.
Ринкова вартість південнокорейського чипмейкера Hynix Semiconductor обвалилася на 7%, тому що 9 кредиторів компанії оголосили про бажання продати приналежні їм 28,07% її акцій. Вартість пакета обсягом 165,5 млн акцій оцінюється в 3,65 трлн вон ($3,02 млрд). Заявку на придбання подала всього одна компанія - Hyosung Corp., що випускає мотоцикли, позашляховики, всюдиходи і численні автокомпоненти. Експерти були здивовані таким ходом Hyosung, тому що через розходження в напрямках діяльності їй буде складно домогтися синергії з Hynix Semiconductor.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас