Український фондовий ринок у вівторок виріс на тлі бурхливого зростання на світових сировинних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок у вівторок виріс на тлі бурхливого зростання на світових сировинних ринках

Фондовий ринок
116
Український ринок акцій закрився у вівторок суттєвим зростанням слідом за світовими фондовими майданчиками: за підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 2,01% - до 1240,7 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,96%, до 502,36 пункту.
"Ключовим каталізатором зростання у вівторок виступила динаміка світових фондових майданчиків, які відновлювали свої позиції після вчорашнього падіння, завдяки зміцненню євро відносно долара до нових максимумів, і, як наслідок, зростання сировинних ринків", - прокоментував ситуацію аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Крім того, певну підтримку українським фондовим майданчикам надало помірне зміцнення гривні на міжбанківському валютному ринку, вважає експерт.
На "Українській біржі" у вівторок був установлений новий рекорд за кількістю угод із цінними паперами. Відповідно до повідомлення біржі, за підсумками торговельної сесії в цей день торговці уклали рекордну кількість угод - 1060 угод на загальну суму 22,513 грн (попередній рекорд за кількістю угод був 17 серпня 2009 року, тоді кількість угод досягла 939).
Коментуючи зростання торговельної активності, голова правління "Української біржі" Олег Ткаченко, слова якого наведені на сайті, відзначив, що воно викликано впровадженням 14 вересня інституту центрального контрагента, що дозволив вирішити проблему укладення угод між клієнтами одного торговця.
Лідерами зростання у вівторок стали акції Маріупольського меткомбінату ім.Ілліча (+21,54%), шахти "Червоноармійська-Західна №1" (+7,4%), Алчевського меткомбінату (+6,74%), "Укрнафти" (+3,04%) і "Азовсталі" (+3,69%).
На "ринку котирувань" ПФТС у вівторок лідерами торгів виявилися акції шахти "Червоноармійська Західна №1" (+1,3%), "Укрнафти" (+0,05%).
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладена 31 угода на суму 2 млн грн.
За даними інвестгрупи "ТАСК", на "ринку заявок" ПФТС, незважаючи на відносно низьку активність у вівторок, відзначається збільшення інтересу приватних інвесторів до торгівлі на цьому майданчику. Подорожчали акції "Укрнафти" - на 2,99%, Алчевського меткомбінату - на 2,88% і "Центренерго" - на 2,13%.
На "ринку заявок" ПФТС укладено 39 угод на суму 9,15 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас