Ціни на бензин мають бути нижчими мінімум на 20% - підрахунки СП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на бензин мають бути нижчими мінімум на 20% - підрахунки СП

Енергетика
884
Експерти Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента вважають, що роздрібні ціни на бензин мають бути як мінімум на 20% нижчими від тих, що склалися сьогодні на внутрішньому ринку.
Про це сказано в повідомленні головної служби інформаційної політики СП.
Згідно з повідомленням, зокрема, попри те, що світові ціни на нафту сьогодні на 40% нижчі від торішніх показників, за останній рік роздрібні ціни на нафтопродукти в Україні зросли на 21%.
При цьому експерти СП нагадують, що нафта власного видобутку реалізується сьогодні на аукціонах за цінами, значно нижчими від світових. Так, на останньому аукціоні ціна на нафту була майже в три рази нижчою, ніж в аналогічному періоді 2008 року. При цьому якщо в липні ціна імпортної нафти складала в середньому 3434,9 грн./т, то ціна нафти власного видобутку, реалізованої в цей період на аукціоні, склала 1283 грн./т.
"Значною мірою ціна, яка склалася на ринку нафтопродуктів, зумовлена непрозорістю формування ціни на нафту внутрішнього видобутку, відсутністю альтернативних джерел постачання до України нафти й ринкових механізмів регулювання в цій сфері", - наголошується в повідомленні СП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас