НБУ продовжив на місяць мораторій на задоволення вимог кредиторів Родовід Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжив на місяць мораторій на задоволення вимог кредиторів Родовід Банку

Кредит&Депозит
1004
Національний банк України (НБУ) продовжив на місяць мораторій на задоволення вимог кредиторів Родовід Банку (Київ).
Як повідомляється на веб-сайті Нацбанку, відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 15 вересня № 551.
"Продовжено мораторій на задоволення вимог кредиторів ПАТ "Родовід Банк" строком на один місяць - з 16 вересня до 15 жовтня 2009 року, окрім зобов'язань банку по договорах банківських вкладів (депозитів), договорах банківських рахунків, а також по зобов'язаннях щодо переказу коштів в межах лімітів, встановлених тимчасовим адміністратором банку", - указується в повідомленні.
Як повідомлялося, в березні 2009 року НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Родовід Банк строком на один рік: мораторій на задоволення вимог кредиторів був встановлений на півроку, до 15 вересня 2009 року.
Родовід Банк бере участь в урядовій програмі рекапіталізації банків: для збільшення його статутного капіталу було виділено держоблігацій на 2,809 млрд грн., що дозволило уряду отримати під контроль 99,97% акцій банку. Проте у вересні банк направив у Мінфін заявку на докапіталізацію на суму близько 1 млрд грн.: додаткові кошти необхідні фінустанові для формування резервів під проблемні кредити.
При цьому в серпні-2009 стало відомо про плани щодо переведення в Родовід Банк або державний Ощадбанк коштів вкладників ще однієї проблемної приватної фінустанови - Укрпромбанку. За даними Нацбанку, принципове рішення з цього питання може бути прийнято на спільній нараді уряду і НБУ 25 вересня. За оцінкою Мінфіну, на переведення коштів і підготовку до виплат вкладникам Укрпромбанку в іншій фінустанові потрібно близько двох місяців.
ВАТ "Родовід Банк" (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") засновано в 1990 році. За даними Нацбанку, на 1 липня за розміром загальних активів Родовід Банк займав 23-е місце (8,73 млрд грн.), а Укрпромбанк - 18-е (9,47 млрд грн.) серед 184 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас