3 компанії подали заявки на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3 компанії подали заявки на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу

Казна та Політика
427
3 компанії подали заявки на участь у конкурсі із продажу 99,67% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область). Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна.
За її даними, термін подачі заявок на участь у конкурсі завершений о 18:00 21 вересня.
Далі конкурсна комісія повинна розглянути подані заявки та ухвалити рішення щодо допуску даних компаній до участі в конкурсі.
ФДМ не розголошує, які компанії подали заявки, до прийняття рішень про їхній допуск до конкурсу.
За словами джерела в Кабінеті Міністрів, заявки на участь у конкурсі подали: компанія, контрольована російським "Сибуром", а також підприємства, близькі до бізнесменів Ігоря Коломойського і Костянтина Григоришина.
Як повідомлялося, у липні ФДМ оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ; стартова ціна пакета акцій становить 4 млрд. гривень, проведення конкурсу заплановане на 29 вересня.
17 вересня Президент Віктор Ющенко призупинив приватизацію ОПЗ, крім того, окружний адміністративний суд Києва для забезпечення двох паралельно поданих позовів (екс-голови ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко і великого виробника міндобрив черкаського "Азоту") також призупинив продаж підприємства. 21 вересня "Азот" відкликав свій позов, у той же час ФДМ заявляє, що не одержував визначення за позовом Семенюк-Самсоненко.
Міністерство юстиції вважає, що указ Президента про припинення знаходження ОПЗ у списку об'єктів для приватизації в 2009 році не припиняє процес приватизації заводу, оскільки, згідно із законодавством, державну політику в сфері приватизації здійснює ФДМ, і він же здійснює повноваження власника даного держмайна.
2008 рік завод закінчив із чистим прибутком 796,977 млн. гривень.
99,567% акцій відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" належить державі та управляється ФДМ.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас