Тігіпко: Абітурієнтам треба надавати не пільги, а кредити на освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Абітурієнтам треба надавати не пільги, а кредити на освіту

Кредит&Депозит
259
Політик Сергій Тігіпко вважає, що Міністерство освіти і науки повинне скасувати всі пільги для абітурієнтів під час вступу до вузів. Але разом з тим держава повинна посилити підтримку соціально незахищених дітей шляхом надання їм кредитів на освіту. Про це повідомила прес-служба Тігіпка.
"Міністерство освіти і науки повинно скасувати всі пільги для абітурієнтів під час вступу до вузів. Але разом з тим держава повинна посилити підтримку соціально незахищених дітей шляхом надання їм кредитів на освіту", - заявив політик Сергій Тігіпко, коментуючи початок перевірки Українським центром оцінювання якості освіти наказів про зарахування у вузи за результатами вступної кампанії 2009 року.
На думку Сергія Тігіпка, якщо всі вступатимуть тільки за результатами тестів, ніяких перевірок для пошуку "липових" пільговиків не знадобиться. "Введення державних безпроцентних і довгострокових кредитів на освіту - це практика розвинених країн світу, і вона у нас обов'язково має бути упроваджена", - відзначив політик.
"І що найголовніше - питання корупції в системі освіти відпаде саме по собі: всі, хто має знання, вчитимуться безкоштовно, а решта - за гроші", - підкреслив політик.
Нагадаємо, 10 вересня Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством охорони здоров'я почало перевірку достовірності медичних довідок, які пред'являли студенти. Результати перевірки мають оголосити в березні 2010 року.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас