Завтра ВР розгляне низку законопроектів про підвищення соцстандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра ВР розгляне низку законопроектів про підвищення соцстандартів

Казна та Політика
373
Верховна Рада 22 вересня розгляне першим питанням низку законопроектів про підвищення соціальних стандартів. Відповідне рішення було прийнято за підсумками засідання погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.
Голова ВР Володимир Литвин відзначив необхідність включення до завтрашнього порядку денного всі альтернативні законопроекти. Після цього, за словами Литвина, протягом пленарного тижня народні депутати почнуть розгляд проекту державного бюджету на 2010 р. "Розгляд проекту бюджету відбуватиметься в такій послідовності: ми заслухаємо інформацію про виконання бюджету на 2008 р., комітет із цього приводу ухвалив відповідне рішення. Потім - інформація уряду про хід виконання бюджету в поточному році, очевидно, за перше півріччя, тому що офіційних даних за 9 місяців ще немає, доповідь Рахункової палати з оцінкою в цілому економічного стану, доповідь ради Національного банку, його пропозиції та рішення про грошово-кредитну політику на 2010 р. Після цього - представлення державного бюджету на 2010 р.", - повідомив Литвин.
Також Литвин сказав, що завтра ВР розгляне всі соціальні законопроекти у порядку, залежно від дати їх реєстрації. "Завтра, у вівторок ... ми повинні почати засідання. Далі будуть винесені на розгляд соціальні закони у порядку, залежно від дати їх реєстрації й не буде вибіркового підходу", - сказав Литвин.
При цьому на уточнююче питання, чи буде ПР блокувати трибуну, він сказав: "Вони мовчать, а це означає, що їм потрібно порадитися й ухвалити якесь рішення. Не тут, у ВР, як ми розуміємо, повинні ухвалюватися рішення".
Крім того, спікер запропонував перед завтрашнім розглядом законопроектів про соціальні стандарти затвердити проект постанови, що стосується поіменного голосування за ці законопроекти.
Ця пропозиція знайшла підтримку в БЮТ. "Ми готові підтримати постанову про зміну способу голосування", - повідомив перший заступник голови фракції Андрій Кожемякін.
Також він відзначив, що фракція БЮТ, в разі розблокування роботи парламенту, хотіла б на завтрашньому вечірньому засіданні розглянути питання кадрових призначень у Кабінеті міністрів. "Тоді б за наполяганням Партії регіонів міністр фінансів був би легітимним і міг звітувати перед парламентом", - підкреслив Кожемякін.
Варто відзначити, що з початку сесії парламент так і не зміг розпочати повноцінну роботу - народні депутати від ПР блокували трибуну кожне засідання, вимагаючи розгляду закону про підвищення соціальних стандартів. Спроба ухвалити цей закон 1 вересня закінчилася для ПР невдачею - за підвищення соцстандартів свої голоси віддали 200 нардепів при необхідних 226-ти.
Питання про кадрові призначення в уряді також неодноразово переносилося. Нагадаємо, раніше Кабмін пропонував призначити Михайла Згуровського і Юрія Любоненка на посади віце-прем'єр-міністрів, Федора Ярошенка - на посаду міністра фінансів, Таріела Васадзе - на посаду міністра транспорту і зв'язку, Віктора Шемчука - на посаду міністра юстиції, Олександра Клименка - на посаду голови Мінвуглепрому і Олега Шамшура - на посаду голови МЗС. Крім того, пропонувалося призначити Володимира Каретка на посаду голови Антимонопольного комітету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас