ПФТС підтверджує інтерес до якнайшвидшого альянсу з міжнародною біржею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС підтверджує інтерес до якнайшвидшого альянсу з міжнародною біржею

Фондовий ринок
194
Фондова біржа ПФТС, найбільша на українському ринку за обсягом угод, зацікавлена в об'єднанні зусиль із українськими і міжнародними біржами та створенні альянсів з ними, повідомила президент ПФТС Ірина Зоря на 12-му Міжнародному форумі учасників фондового ринку під егідою біржі в Алушті в п'ятницю.
За її словами, ПФТС також розглядає можливість залучення додаткового капіталу для розвитку.
"Ухвалення рішення буде здійснюватися разом з учасниками ринку, а його реалізація можлива протягом найближчих кварталів або навіть місяців", - відзначила Зоря.
Вона пояснила агентству "Інтерфакс-Україна", що в четвертому кварталі минулого року асоціація ПФТС, що є власником біржі, уже прийняла такі стратегічні рішення і на нових зборах, які, орієнтовно, відбудуться в четвертому кварталі поточного року, може бути представлена більш детальна і конкретна інформація щодо цього.
Зоря також нагадала, що вже більше року біржа ПФТС здійснює досить тісне технічне співробітництво з Московською міжбанківською валютною біржею (ММВБ).
Коментуючи ситуацію в асоціації ПФТС, яка втратила статус саморегулювальної організації (СРО), але залишається власником біржі, президент повідомила про плани зменшити внески її учасників. У той же час вона підкреслила, що незважаючи на втрату статусу СРО, асоціація продовжує виконувати вкрай важливі функції. Зокрема, вона затверджує всі правила біржі, виступає лобістом, відзначила І.Зоря.
Як повідомлялося, незадоволені роботою ПФТС провідні інвестиційні компанії України разом з російською біржею РТС навесні цього року запустили "Українську біржу" (УБ), яка першою на ринку надала можливість роботи на ринку заявок. Завдяки цьому в серпні обсяги торгівлі акціями на ній уперше перевищили обсяги торгівлі на пізніше запущеному ринку заявок ПФТС, який поки не користується такою популярністю.
Кілька членів ПФТС також критикують біржу за те, що її учасники, фактично будучи акціонерами, змушені щокварталу фінансувати однойменну асоціацію внесками.
У цілому за підсумками восьми місяців 2009 року оборот на ПФТС склав 7,6 млрд грн, або 55,6% від усього обсягу організованого ринку країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас