BG Group добивається від уряду Казахстану повернення 700 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BG Group добивається від уряду Казахстану повернення 700 млн. дол.

Енергетика
246
Третя за розміром британська нафтогазова компанія BG Group Plc. має намір добитися від уряду Казахстану повернення принаймні $700 млн., виплачених у вигляді експортних мит, під час арбітражного розгляду в Лондоні наприкінці цього місяця, повідомляє Bloomberg.
Британській компанії довелося виплатити цю суму у зв'язку з її діяльністю на Карачаганакському нафтогазовому родовищі, яке є найбільшим проектом BG Group у Казахстані. Однак тепер компанія сподівається повернути раніше виплачені податки, уточнило обізнане джерело.
"Ми не вважаємо, що експортне мито повинно оплачуватися. У цей час ми розглядаємо це питання з урядом через механізми врегулювання", - заявив прес-секретар BG Group.
Казахстан, на чиїй території знаходиться 3,2% покладів нафти, що добувається у світі, увів експортні мита в травні 2008 року, прагнучи одержати більш високий прибуток від продажу нафтових багатств країни на тлі рекордно високих цін на вуглеводні. Цей податок було анульовано 26 січня цього року після того, як нафтові ф'ючерси сильно втратили в ціні.
Для розробки Карачаганака було створено СП Karachaganak Petroleum Operating BV., у якому британська BG і італійська Eni Spa контролюють по 32,5% акцій кожна, американській Chevron Corp. належить 20% акцій, а російський Лукойл володіє 15% цього проекту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас