НБУ розширює цілі продажу валюти на аукціонах для фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширює цілі продажу валюти на аукціонах для фізосіб

Валюта
1670
Національний банк України (НБУ) з 23 вересня розширює цілі продажу валюти на аукціонах на підтримку фізичних осіб - позичальників, повідомив Нацбанк у листі до банків (№13-121/6193-17453).
"З 23 вересня НБУ здійснюватиме продаж іноземної валюти для виконання зобов'язань клієнтами-фізособами за кредитними угодами про відкриття поновлюваних кредитних ліній", - указується в листі.
В листі наголошується, що банки можуть включати в заявку на купівлю валюти на аукціоні суми потреби фізосіб для погашення кредитів, які підлягали реструктуризації після 15 жовтня 2008 року. При цьому не допускаються до участі в аукціоні заявки щодо купівлі валюти з метою погашення заборгованості, яка виникла після 15 жовтня цього року.
"У випадку якщо банком були внесені зміни в кредитну угоду в частині підвищення процентних ставок, банк має право задовольнити потреби клієнта в купівлі валюти по процентних платежах у сумі, яка не перевищує суми відсотків, які підлягали сплаті за умовами кредитної угоди, укладеної до 15 жовтня 2008 року", - додається в листі.
Загальна сума купівлі валюти для погашення клієнтами поточних платежів, простроченої заборгованості, платежів по достроковому погашенню кредитів, у тому числі й по кредитних лініях, не може перевищувати $50 тис., EUR10 тис. або CHF10 тис. на календарний місяць по одній кредитній угоді.
НБУ також повідомив, що 23 вересня відбудеться аукціон з продажу валюти під потреби фізосіб-позичальників з продажу доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас