Фондові майданчики Азії відкрилися падінням у п'ятницю через проблеми з боргами Aiful — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики Азії відкрилися падінням у п'ятницю через проблеми з боргами Aiful

Фондовий ринок
99
Торги на фондових майданчиках Азії відкрилися падінням у п'ятницю, оскільки Aiful Corp. переглядає план виплат своєї заборгованості, а Центральний банк Гонконгу оголосив про те, що конкуренція в сфері іпотеки може мати негативні наслідки для гонконзьких банків, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific знизився на 0,6% з відкриття торгів - до 118,16 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 опустився на 1%. Австралійський S&P/ASX 200 упав на 1,1%.
"Ще не всі проблеми позаду, - заявив головний інвестиційний директор SG Asset Management Марк Вонг. - Основним фактором відновлення стали заходи стимулювання. Потрібно подивитися, як будуть розвиватися події, коли ці програми будуть згорнуті".
Торги паперами японського банку споживчого кредитування Aiful не ведуться, акції пропонуються тільки до продажу - на 27% нижче ціни закриття за підсумками четверга. Фінкомпанія намагається домогтися від своїх кредиторів відстрочки виплат на загальну суму майже $3 млрд.
Вартість акцій найбільшого банку споживчого кредитування Японії Promise Co. упала на 4%.
Виторг японських фінансово-кредитних установ, що пропонують послуги споживчого кредитування, скорочується, оскільки уряд Японії обмежив верхню межу відсотків, які вони можуть стягувати за кредитами, і змусив компанії повернути споживачам перевиплати за відсотками. Міністр фінансів нового уряду Японії Сідзука Камеі заявив у п'ятницю, що необхідно з'ясувати, чи мають проблеми Aiful індивідуальний чи загальногалузевий характер.
Котирування акцій найбільшого за розмірами ринкової капіталізації банку Австралії Westpac Banking Corp. упали на 1,3%.
Ціна паперів гонконзької фінкомпанії BOC Hong Kong (Holdings) Ltd. впала на 6,4%.
Під час конкурентної боротьби банки Гонконгу урізали процентні ставки за іпотечними кредитами "настільки, що, імовірно, не звернули належну увагу на ризик для репутації, процентний ризик і ризик ліквідності, які потенційно пов'язані з таким ціноутворенням", говориться у зверненні заступника глави гонконзького ЦБ І.К.Чоя до Асоціації гонконзьких банків.
Акції BHP Billiton Ltd., світового лідера в гірничодобувній галузі, подешевшали на 2,7% після падіння цін на метали в четвер. Ринкова вартість Rio Tinto опустилася на 1,4%. Ціна паперів найбільшого виробника золота в Китаї Zijin Mining упала на 3,4%.
Вартість міді знизилася на 1,4% на торгах у Нью-Йорку в четвер, оскільки запаси металу, що відслідковуються Лондонською біржею металів, виросли 15-у сесію поспіль. Золото втратило в ціні 0,7%.
Курс цінних паперів Sumitomo Osaka Cement обвалився на 11%, тому що компанія погіршила прогноз чистого прибутку на поточний фінансовий рік на 75% через слабкий попит у Японії. Також Sumitomo Osaka Cement скасувала виплату дивідендів за перше фінпівріччя.
Папери провідного авіаперевізника Австралії Qantas Airways Ltd. подорожчали на 3,4% після того, як Royal Bank of Scotland підняв їхню оцінку до "купувати" з "тримати".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас