General Motors планує завершити продаж Opel до початку жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors планує завершити продаж Opel до початку жовтня

Фондовий ринок
264
Американська корпорація General Motors (GM) збирається завершити продаж німецької автобудівної компанії Opel протягом найближчих двох-трьох тижнів. Остаточно активи компанії заплановано перерозподілити в листопаді.
"Ми постараємося продати Opel до початку жовтня", - заявив у середу, 16 вересня, на Франкфуртському автосалоні голова ради директорів і головний керівник концерну General Motors Фріц Хендерсон. Завершення поглинання німецького автовиробника консорціумом, до якого входять австрійсько-канадський концерн Magna, а також російські "Група ГАЗ" і Сбербанк, намічено на кінець листопада.
На думку Хендерсона, на шляху до завершення продажу Opel серйозних перешкод не залишилося. Правда, за словами глави GM, в разі виникнення непередбачених обставин цей процес може тривати ще місяць. Спекуляції про те, що GM, всупереч зробленій раніше заяві, може так і не продати Opel консорціуму на чолі з Magna, Хендерсон рішуче відкинув: "Ми хочемо, щоб ця оборудка відбулася - крапка".
За словами Хендерсона, для того, щоб оборудка відбулася остаточно, необхідно вирішити декілька відкритих питань. По-перше, треба ще досягти згоди з виробничою радою Opel, оскільки досі не ясно, на яких підприємствах і яким чином проходитиме заплановане для всіх європейських відділень компанії скорочення десяти з половиною тисяч робочих місць. По-друге, залишається невідомою доля заводу в бельгійському Антверпені, на якому випускається модель компакт-класу Opel-Astra.
До завершення продажу Opel має бути визначений склад вищої ланки менеджменту компанії. Головним претендентом на пост нового глави Opel є зараз колишній директор європейського підрозділу GM Карл-Петер Форстер. Його на цю посаду готують керівництво Magna і глава GM Фріц Хендерсон.
Фріц Хендерсон запевнив журналістів у тому, що більш "спірних моментів" щодо подальшої долі Opel не існує. Тривогу на Заході до останнього часу викликав той факт, що у зв'язку з продажем Opel "Групі ГАЗ" і Сбербанку новітні технології GM можуть стати доступні російському ВПК. Зараз, за словами Хендерсона, чітко визначено, що технологіями зможе скористатися виключно "Група ГАЗ". Саме їй, згідно з досягнутою угодою, російський Сбербанк передасть 27,5 відсотка активів Opel. Цей крок не викликає у Хендерсона, за його словами, ніяких побоювань. Продати цю частку іншим інвесторам Сбербанк зможе лише з відома GM. Як стверджує глава американської автобудівної корпорації, вже через два роки Opel стане прибутковим підприємством.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас