Глава GM Europe: Угода щодо Opel змінила баланс сил на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава GM Europe: Угода щодо Opel змінила баланс сил на ринку

Фондовий ринок
616
Придбання компанією Magna International німецького автовиробника Opel є доказом того, що автовиробники втратили верхню нішу в автопромисловості, віддавши свою роботу з розвитку постачальникам і опираючись на їх технологічні ноу-хау, вважає віце-президент General Motors і глава GM Europe Карл-Петер Форстер.
"Баланс сил дещо змінився, і це факт. Ми всі вважали, що автовиробники повинні збирати продукт із запчастин. Трохи приділяти часу маркетингу й дизайну, а все решта буде зроблене постачальниками. Це було приємно, але тепер можливість отримання більшого прибутку також пішла до постачальників, які володіють ноу-хау", - розповів Форстер на вечері, організованій Торговою палатою США в Німеччині з нагоди автосалону у Франкфурті. Форстер, який є вірогідним кандидатом на посаду глави Opel, відзначив, що автовиробникам необхідно переглянути свою нинішню стратегію.
Річ у тім, що автовиробники навіть в найкращі роки отримували операційний прибуток у розмірі від 4% до 5%, тоді як прибуток постачальників, які контролюють ексклюзивні технології, обчислювався двозначною цифрою. Мова йде про повернення виробників у деякі перспективні сфери розробок, зокрема, в розробку електричних двигунів.
Форстер також вважає, що Magna придбала Opel не стільки з бажання прямої конкуренції зі своїми клієнтами, скільки через величезні можливості, які чекають на постачальника запасних частин в Росії, де для отримання високих прибутків необхідно створити потужну мережу постачальників.
Нагадаємо, що в результаті покупки німецької компанії Magna і Сбербанку дісталося 27,5% акцій Opel кожному. Крім цьому, згідно з досягнутими домовленостями, російський автовиробник ВАТ "ГАЗ" отримав доступ до технологій General Motors.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас