ЄС перевірить угоду з придбання Opel на предмет наявності політичних мотивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС перевірить угоду з придбання Opel на предмет наявності політичних мотивів

Фондовий ринок
185
Європейський союз (ЄС) перевірить угоду з придбання німецького автомобільного концерну Opel канадською Magna та російським Сбербанком на предмет наявності політичних мотивів, передає Reuters.
Відповідну заяву сьогодні зробила комісар ЄС з антимонопольої політики Нілі Крес. "Нам потрібно виконати свої обов'язки і упевнитись, що державна допомога не перетинається з політичними мотивами", - сказала вона.
Раніше розслідування операції вимагала Бельгія. Зокрема прем'єр-міністр країни Жоель Мільке заявляв про те, що в операції з продажу Opel німецький уряд вочевидь "переслідував свої інтереси", прагнучи зберегти всі заводи автовиробника, які працюють на території ФРН. Пізніше представники Єврокомісії заявили про намір розглянути ситуацію навколо продажу Opel.
Нагадаємо, 10 вересня 2009 р. рада директорів General Motors схвалила продаж 55% акцій Opel консорціуму, до складу якого входять канадська Magna та російський Сбербанк. При цьому самим GM належатимуть 35% німецької компанії, а ще 10% акцій відійдуть співробітникам Opel. Підписання угоди про продаж Opel очікується на початку жовтня 2009 р.
General Motors впродовж декількох місяців не міг визначитися з вибором інвестора для свого європейського підрозділу Opel. У травні ц.р., напередодні свого банкрутства, GM підписав меморандум про взаєморозуміння з Magna, яка виступає в партнерстві зі Сбербанком. Також на придбання Opel претендував бельгійський інвестиційний фонд RHJ.
Заявку Magna із самого початку підтримали федеральний уряд Німеччини і влада земель, де розташовуються заводи Opel. Проте потім під час переговорів GM почав схилятися у бік альтернативної заявки, поданої RHJ. Крім того GM розглядав можливість збереження Opel в своєму складі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас