Тимошенко: Приватизація ОПЗ відбудеться у визначені строки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Приватизація ОПЗ відбудеться у визначені строки

Фондовий ринок
333
Конкурс із продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, Південне Одеської обл.) відбудеться в визначений термін, заявляє прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
"Я хочу твердо сказати, що оскільки рішення про приватизацію прийняте Фондом держмайна, вона відбудеться в визначений фондом термін і ніщо цьому не перешкодить", - сказала вона під час поїздки в Житомирську область.
Прем'єр підкреслила, що рішення Фонду держмайна "не може бути скасоване, припинене або заветоване".
Прем'єр відзначила, що необхідність приватизації ОПЗ підтримують трудовий колектив і профспілка підприємства. "І питання це пов'язано з тим, що чим дорожчою стає ціна на природний газ, тим менш рентабельним є це виробництво", - додала вона.
Крім того, за словами прем'єра, реконструкція і модернізація цього виробництва є дуже важливою, і саме тому, у тому числі й указом президента, ухвалено рішення про приватизацію.
Тимошенко також відзначила, що необхідність приватизації підприємства передбачена в меморандумі з Міжнародним валютним фондом.
При цьому глава уряду звернулася до інвесторів, що бажають взяти участь у конкурсі, "спокійно брати участь у приватизації".
Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко указом у четвер призупинив рішення уряду про продаж ОПЗ цього об'єкта в 2009 році, так як це загрожує економічній безпеці України.
"Зупинити дію розпорядження Кабінету міністрів від 3 грудня 2008 року №1517 "Про затвердження переліків господарчих товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій яких підлягають продажу...", у частині визначення таким, що підлягає продажу, в 2009 році державного пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод", - говориться в указі президента №747 від 17 вересня, опублікованому на сайті глави держави.
Приватизація ОПЗ уже кілька разів зривалася через розбіжності між урядом і президентом. Крім виробництва хімічної продукції, ОПЗ, що стоїть на березі моря і наприкінці аміакопроводу, що йде з Росії, займає монопольне становище на ринку послуг з перевалки аміаку.
Як повідомлялося, конкурс із продажу ОПЗ намічений на 29 вересня. Стартова ціна - $524,5 млн.
ФДМ України в липні повідомляв, що документи на участь у тендері попросили п'ять компаній. Про інтерес брати участь у конкурсі заявляв також прем'єр Лівії Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді.
Одеський припортовий завод перебуває в державній власності. Його приватизація кілька разів зривалася через розбіжності між урядом і президентом. Близько 90% зробленої заводом продукції експортується.
Крім виробництва хімічної продукції, ОПЗ, що стоїть на березі моря і наприкінці аміакопроводу, що йде з Росії, займає монопольне становище на ринку послуг з перевалки аміаку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас