Україна могла обійтись і без кредиту МВФ, переконаний Тігіпко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна могла обійтись і без кредиту МВФ, переконаний Тігіпко

Кредит&Депозит
644
Україна могла долати кризу і без кредиту Міжнародного валютного фонду, впевнений відомий український банкір Сергій Тігіпко, що заявив про намір балотуватися на пост президента України.
"Безумовно, могла", - сказав Тігіпко на прес-конференції в четвер у Тернополі, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".
Він аргументував свою думку тим, що увесь світ боровся із кризою вже за традиційним сценарієм – зниження податкового тиску, збільшення дефіциту бюджету, а також контроль над цінами.
"Однак для такого сценарію повинна бути абсолютно консолідована влада. Кабінет міністрів України і Національний банк України повинні працювати, як одне ціле, Верховна Рада повинна повністю підтримувати будь-яку їхню політику своїми законами", - сказав Тігіпко.
Він додав, що в Україні такий сценарій не відбувся, тому уряд пішов по шляху співробітництва із МВФ.
"МВФ веде абсолютно іншу політику, і я вважаю, що вона, на жаль, пасивна", - заявив Тігіпко.
За його словами, МВФ завжди буде повторювати про зменшення дефіциту бюджету і про зниження рівня витрат.
"Це нам загрожує проблемою: ми гроші візьмемо, тільки повертати їх буде важко, оскільки позиція МВФ завжди була якою - гроші за реформи. А сьогодні реформ нема", - констатував він.
Разом з тим, за словами банкіра, сьогодні спостерігається "дуже м'яка позиція" МВФ відносно України. "Ми від цього в перспективі втратимо", - підсумував Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас