Фондові індекси України в середу зростали другий день поспіль на сильному зовнішньому позитиві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в середу зростали другий день поспіль на сильному зовнішньому позитиві

Фондовий ринок
122
Ринок акцій України в середу продемонстрував відчутне зростання за всім спектром ліквідних паперів, підтримуване, у першу чергу, зростанням на світових фондових майданчика. За підсумками торгів індекс "Української біржі" виріс на 2,06% - до 1223,03 пункту, індекс фондової біржі ПФТС - на 1,32%, до 484,90 пункту.
"Позитивний вплив на динаміку українських паперів чинить зростання котирувань на основних фондових майданчиках світу. Світові ринки, у свою чергу, зростають у середу на тлі повідомлень департаменту комерції США про зростання роздрібних продажів у серпні на 2,7%, що на 0,8% більше, ніж прогнози аналітиків", - прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Ельшад Нурієв.
Як відзначив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, активним попитом - як клієнтів, так і торговців - користувалися акції металургійного сектора, а також "Центренерго" і "Укрнафти". В "другому ешелоні" найактивніші торги проходили в хімічному і машинобудівному секторах.
Як повідомили експерти, на ринку українських єврооблігацій у середу спостерігалася підвищена торговельна активність.
Трейдер "Трійки Діалог Україна" Олександр Ублінскіх повідомив, що в цей день спостерігався попит у суверенному секторі: Україна'11 і Україна'12 показали зростання 50 б.п., також користувалися попитом довгі випуски з погашенням у 2016 і 2017 роках. У корпоративному сегменті активізувалися покупці у випусках Укрексімбанку з погашенням в 2011 і 2012 роках і у випуску ПУМБ (FIUKR'10), основні продажі припали на випуски УкрСиббанку, повідомив Ублінскіх.
У свою чергу, експерт з боргових ринків інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Олександр Климчук відзначив високий попит на єврооблігації "Нафтогазу України": ринок закрився за цими паперами із пропозицією 91% від номіналу проти вчорашнього закриття на рівні 86,5%. Український CDS з відкриття ріс і станом на 18:00 котирувався на рівні 1250 б.п.
На "Українській біржі" у середу найбільше зростання показали акції компаній "другого ешелону": "Стіролу" (+6,27%) і Сумського НВО ім. Фрунзе (+5,81%). З індексних паперів найбільше зростання показали акції "Мотор-Січі (+5,60%) і "Азовсталі" (+5,02%).
Як відзначив експерт інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, суттєве зростання акцій "Стіролу" було викликано новиною про те, що "Укрнафта" одержала можливість поставляти хімічним підприємствам газ власного видобутку за пільговою ціною - на 20% нижче, ніж підприємствам інших галузей.
У цілому на "Українській біржі" у середу укладено 857 угод на суму 19,435 млн грн.
За даними інвестгрупи "ТАСК", на "ринку котирувань" ПФТС близько половини всіх угод у грошовому вираженні склали технічні угоди з акціями облгазів ("Вінницягаз", "Львівгаз", "Чернівцігаз", "Хмельницькгаз"). У лідерах торгів у цей день були акції Єнакієвського метзаводу (+0,84%, п'ять угод), "Азовсталі" (+8,24%, чотири угоди). Активність на майданчику була на рівні нижче середнього.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладено 32 угоди на суму 3,2 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС подорожчали акції "Азовсталі" - на 4,66%, "Донбасенерго" - на 4,16%, "Центренерго" - на 2,88%, "Мотор-Січі" - на 1,85%.
На "ринку заявок" ПФТС наторгували на 17,8 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас