Експерт: Учасникам ринку не вдається зрозуміти логіку Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Учасникам ринку не вдається зрозуміти логіку Нацбанку

Фондовий ринок
4177
Директор казначейства банку "Хрещатик" Олексій Козирєв прокоментував торги на міжбанківському валютному ринку 16 вересня і спрогнозував майбутнє курсу долара.
Ринок нарешті досяг рівноваги, відзначив Козирєв Maanimo.com. Учора, 16 вересня торги на міжбанківському валютному ринку відкрилися в діапазоні 8,53-8,58 гривень за долар. Торги закрилися в діапазоні 8,54-8,57 гривень за долар. "Головна відмітна риса цих торгів - це їх збалансованість: попит на долар практично повністю відповідав його пропозиції", - підкреслив банкір.
У той же час Олексій Козирєв підкреслив, що дії регулятора залишаються непрозорими. "Учасникам ринку не вдається зрозуміти логіку і плани Нацбанку, так що ніхто не вичікує, попит та пропозиція ВКВ вибудовуються, виходячи з поточної потреби у валюті", - заявив експерт.
На думку фахівця, курс долара 17 вересня може знизитися, оскільки на ринок із продажами валюти вийде Нацбанк. "У той же час, сьогодні складно говорити, наскільки саме. НБУ пропонує ринку дуже різні курси. Для юросіб учора це був 8,46 грн./$, у той же час сьогодні він продавав під погашення кредитів фізособам по 8,01 грн./$. І це притому, що значна частка заявок позичальників подавалася з курсом 8,3 грн./$, тобто центробанк продавав населенню навіть дешевше, ніж воно було готове купувати", - сказав Козирєв.
Нагадаємо, курс долара сьогодні впав до нового річного мінімуму на тлі очікувань зростання промислового виробництва в США, що знижує попит на відносно безпечну, але і низькодохідну, американську валюту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас