Експерт: Курс гривні до кінця року можна утримати на рівні 9-9,10 грн./дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс гривні до кінця року можна утримати на рівні 9-9,10 грн./дол.

Валюта
7968
Курс гривні відносно долара до кінця року можна утримати на рівні 9-9,10 грн./дол. при сприятливому розвитку багатьох чинників, зокрема позитивному результаті переговорів з МВФ щодо подальших кредитів Україні. Таку думку висловив в коментарі РБК-Україна керівник інформаційно-аналітичного центру "FOREX CLUB" Микола Івченко.
"Якщо ж будуть проблеми з кредитом МВФ, почнуть розвиватися агресивні сценарії передвиборної кампанії в Україні, а також якісь панічні настрої серед населення, то може дійти і до 9,50-9,60 грн./дол." - підкреслив експерт.
Коментуючи зниження Нацбанком офіційного курсу гривні відносно долара на 16 вересня 2009 р. до психологічної позначки 8,0042 грн./дол., М.Івченко відзначив вірогідність того, що надалі регулятор поступово зближуватиме офіційний курс з ринковим, але робитиме це без різких рухів.
"Якщо подивитися на різницю між офіційним курсом і міжбанківським - це копійок 50, що складає близько 6%. Звичайно, це велика різниця - МВФ нам рекомендував 2%, але я не думаю, що Нацбанк різко мінятиме курс, можливо на копійку-дві на тиждень, але не різкіше", - сказав він.
За словами експерта, останнім часом міжбанківський ринок досить стабільний, а готівковий долар стабілізувався на рівні 8,60. Він також відзначив, що новий метод проведення аукціонів, який почав проводити Нацбанк по вівторках і четвергах, коли юридичні особи не указують мету покупки валюти, показав свою ефективність, а та ціна, за якою НБУ визначає точку відсікання, вже близька до ринкової.
На думку М.Івченка, якщо Нацбанк і далі проводитиме ці аукціони, є підстава стабілізувати долар до кінця вересня на рівні 8,50-8,60 грн./дол.
"Я не думаю, що курс гривні сильно зміцнюватиметься, скажімо, до 8 грн./дол., але ситуація поки стабільна, до того ж Нацбанк задекларував, що може витратити у вересні 1 млрд. дол. золотовалютних резервів на інтервенції для стабілізації курсу", - відзначив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас