Фондові індекси АТР зростають у середу на позитивних статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР зростають у середу на позитивних статданих зі США

Фондовий ринок
78
Фондові індекси Азії підвищуються в середу після того, як дані про роздрібні продажі і промвиробництво в США перевищили очікування економістів. Позитивну динаміку на ринках акцій підтримує підйом цін на сировину, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав 1,3% з відкриття торгів.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 1,2%. Австралійський S&P/ASX 200 виріс на 2%.
Глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке заявив, що рецесія в США, швидше за все, завершилася.
Роздрібні продажі в США в серпні збільшилися на максимальну величину за три роки - 2,7% порівняно із очікуваними 1,9%. Зростання було обумовлено тим, що урядова програма "cash-for-clunkers" (готівка за автобрухт) підтримала попит на автомобілі. Реалізація машин у серпні підскочила на рекордну майже за 8 років величину - 11%.
Крім того, індекс виробничої активності Нью-Йорка Empire Manufacturing у вересні виріс до 18,88 пункту з 12,08 пункту місяцем раніше, у той час як аналітики очікували збільшення всього до 15 пунктів. Перевищення індексом нульової позначки означає посилення активності у виробничій сфері. Вересневе зростання показника було найбільш швидким за майже дворічний період.
"В Азії та emerging markets в інших регіонах сильна внутрішня економіка, на якій до того ж сприятливо позначиться відновлення світової економіки, - стверджує Пауль Жозеф Гарсія з ING Investment Management Ltd. - Торгівля буде рости, і це позитивно для азіатських країн, орієнтованих на експорт".
Котирування акцій японської Canon Inc., що одержує 28% виторги в країнах Америки, піднялися на 4,8%, оскільки брокер Nomura рекомендував купувати її папери.
Ціна акцій найбільшого австралійського банку за розміром активів National Australia Bank Ltd. збільшилася на 2,8% після того, як індекс випереджальних економічних показників Австралії виріс на 1,1% у липні порівняно з попереднім місяцем.
Ринкова вартість BHP Billiton Ltd. підвищилася на 1,7%, тому що метали подорожчали на торгах у Лондоні у вівторок уперше за 5 сесій. Індекс 6 кольорових металів додав 1,1%.
Вартість паперів нафтових компаній росте, оскільки нафта подорожчала на 3% - до $70,93 за барель у вівторок. Японська Inpex Corp. збільшила капіталізацію на 2,3%, китайська PetroChina - на 2%.
Котирування акцій найбільшого оператора телефонного зв'язку в Австралії Telstra Corp. виросли на 3,9% на очікуваннях, що компанія одержить доступ до нової національної широкосмугової мережі.
Малайзійський виробник хімічної продукції для сільського господарства Hales Holdings Bhd. збільшив ринкову капіталізацію на 26%. У середу почалися перші торги акціями компанії після IPO.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас