Уряд України реорганізував об'єднання "Масандра" в держконцерн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України реорганізував об'єднання "Масандра" в держконцерн

Фондовий ринок
497
Уряд України реорганізував Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" (АРК), одне з найбільших виноробницьких підприємств України, в державний концерн.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів №972 від 9 вересня 2009 року.
Уряд також затвердив статут державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандара". Він передбачає, що концерн підпорядковано Кабінету міністрів і до нього увійдуть підприємства: "Лівадія", "Гурзуф", "Таврида", "Алушта", "Малореченське", "Морське", "Веселовське", "Судак", "Привітне".
Як повідомлялося, в червні поточного року президент України Віктор Ющенко підписав прийнятий Верховною Радою закон про структуру, повноваження і особливості правового та економічного режиму майнового комплексу національного виробничо-аграрного об'єднання "Масандра".
Закон визначає статус національного виробничо-аграрного об'єднання "Масандра" як державного статутного об'єднання підприємств у формі концерну, що є правонаступником виробничо-аграрного об'єднання "Масандра", на баланс якого передається все майно, яке належало виробничо-аграрному об'єднанню "Масандра".
Крім того, закон встановлює, що до майнового комплексу об'єднання "Масандра" входять земля, що перебуває в постійному користуванні об'єднання та підприємств, що входять до його складу, а також всі матеріальні й нематеріальні активи, що перебувають на балансі підприємств, які входять до об'єднання і закріплені державою за ними на правах господарського ведення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас