Торги в Азії відкрилися у вівторок різноспрямованою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги в Азії відкрилися у вівторок різноспрямованою динамікою

Фондовий ринок
85
Торги на фондових майданчиках Азії відкрилися у вівторок різноспрямованою динамікою: акції телекомунікаційних і фінансових компаній подешевшали, папери видобувних концернів додали в ціні, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific майже не змінився з відкриття торгів і склав 115,69 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,08%, австралійський - на 0,26%. Китайський Shanghai Composite опустився на 0,03%. Відкриття торгів у Гонконгу було затримано через попередження про тайфун, що насувається.
"Найгірше залишилося позаду, але ми не впевнені в тому, наскільки добре чи погано складеться ситуація в економіці наступного року", - відзначив аналітик MU Investments Co. Хіросі Морікава. Після банкрутства Lehman Brothers відбулося багато позитивних змін, у тому числі більшість фінкомпаній знизили залежність від позикового капіталу, однак ще багато чого потрібно зробити, додав експерт.
Рівно рік тому, 15 вересня 2008 року, американський інвестбанк Lehman Brothers подав заяву про банкрутство, що спричинило обвал на фондових і сировинних ринках і паралізувало кредитно-грошові ринки.
Вартість акцій японської фінкомпанії Aiful Corp., що займається кредитуванням споживачів, впала на 7,9% на побоюваннях, що агентство Standard & Poor's знизить її кредитні рейтинги.
Папери третьої за розмірами гірничодобувної групи світу Rio Tinto подорожчали на 1,2% після того, як вона погодилася продати 56% акцій свого підрозділу Alcan Engineered Products американській інвестфірмі Platinum equity. Сума угоди поки не розголошується.
Котирування акцій найбільшого оператора телефонного зв'язку в Австралії Telstra Corp. упали на 4,3%. Влада країни вимагає поділу роздрібного і корпоративного бізнесу Telstra.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас