Індекси Європи знижуються в понеділок на побоюваннях занадто сильного ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи знижуються в понеділок на побоюваннях занадто сильного ралі

Фондовий ринок
109
Європейські фондові індекси знижуються в понеділок на побоюваннях, що шестимісячне ралі на ринку акцій не виправдано перспективами прибутків компаній і економічного зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринків зменшився на 0,5%. До цього індикатор підвищувався за підсумками семи торговельних сесій поспіль, у результаті чого досяг максимального рівня за 11 місяців. З березневого мінімуму показник додав 52% завдяки появі ознак ослаблення рецесії та поліпшення фінансових результатів європейських компаній.
"Світова економіка усе ще досить уразлива, - вважає аналітик лондонської Barclays Wealth Майкл Дікс. - Потрібно ще багато чого зробити. Акції повертаються до справедливої вартості, і для того, щоб вони знову почали зростати, економіці теж доведеться продовжити зростання".
Песимістичні настрої інвесторів підігріваються думками аналітиків, які вважають, що економіка США буде відновлюватися вкрай повільно. Зокрема, головний економіст Moody's Economy.com Марк Занді вважає, що на повне відновлення економіки може знадобитися близько 5 років.
Навіть якщо оптимістичні прогнози аналітиків виправдаються, а зростання ВВП у наступному році складе в середньому 3,5% за квартал, цього буде недостатньо, щоб був досягнутий докризовий рівень $13,42 трлн, вважає головний економіст JPMorgan Chase&Co. Брюс Касман.
Нобелівський лауреат Джозеф Стігліц вважає, що американській владі поки не вдалося вирішити проблеми, що лежали на початку поточної кризи. "У США і у багатьох інших країнах банки, які вважалися занадто великими, щоб збанкрутувати, стали ще більшими", - вважає Стігліц. "Проблеми ще серйозніші, ніж у 2007 році, до кризи", - відзначає він.
У зв'язку із цим керуючі компанії Rothschild & Cie Gestion, BlackRock Inc. і OppenheimerFunds Inc. переводять кошти в "захисні" акції, тобто в папери компаній, які найменшою мірою пов'язані із циклічним характером розвитку економіки.
Папери другого за розмірами французького банку Societe Generale SA подешевшали в понеділок на 2,7% після того, як аналітики Nomura погіршили рекомендації для них до "продавати" з "нейтрально".
Той же інвестиційний банк змінив прогноз для акцій Deutsche Bank до "продавати" з "купувати". У результаті ринкова вартість провідного банку Німеччини зменшилася на 1,5%.
Котирування акцій BHP Billiton скоротилися на 1,3% і Rio Tinto - на 1% слідом за падінням цін на кольорові метали.
Експерти Credit Suisse Group погіршили рекомендацію для паперів другого за розмірами автовиробника Європи PSA Peugeot Citroen до "нижче ринку" з "вище ринку", пославшись на побоювання, що зростання вартості паперів цієї компанії може бути не виправдано рівнем продажів, які, імовірно, скоротяться в міру згортання урядом підтримки цієї галузі. Це стало причиною зниження вартості акцій Citroen на 3,4%.
Папери Deutsche Telekom втратили в ціні 1,4%. Найбільша телекомунікаційна компанія Європи звернулася до фахівців Deutsche Bank для оцінки можливої купівлі американського оператора мобільного зв'язку Sprint Nextel Corp., повідомила Sunday Telegraph з посиланням на джерела. Deutsche Bank, імовірно, буде потрібна підтримка акціонерів, включаючи уряд ФРН, для одержання фінансування на придбання Sprint Nextel, відзначає газета.
Акції HeidelbergCement подешевшали на 4,9% після того, як цементна компанія повідомила про плани під час допемісії за двома акціями на кожну існуючу зараз для залучення коштів на скорочення обсягів боргу.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:20 знизився на 0,82 пункту (0,03%) - до 2830,55 пункту.
Французький індекс CAC 40 втратив 3,97 пункту (0,11%) - до 3730,92 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку зменшився на 3,69 пункту (0,07%) і становив 5620,33 пункту.
У той же час британський FTSE 100 до 19:20 піднявся на 6,67 пункту (0,13%), склавши 5018,14 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас