Бердимухамедов: Угоду про постачання туркменського газу в РФ буде укладено за новою формулою ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бердимухамедов: Угоду про постачання туркменського газу в РФ буде укладено за новою формулою ціни

Енергетика
348
Президент РФ Дмитро Медведєв і президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов не змогли домовитися про терміни відновлення постачань туркменського газу, перерваних у квітні ц.р.
Зокрема, Бердимухамедов чекає, що нову угоду буде укладено за новою формулою ціни. Водночас, як повідомив журналістам помічник президента РФ Сергій Приходько, формула ціни і терміни відновлення постачань будуть остаточно вироблені на зустрічі "Газпрому" і туркменських партнерів, яка відбудеться найближчим часом, передає Reuters.
Як вже повідомлялося, за словами Бердимухаммедова, всі технічні питання, що виникли у зв'язку з припиненням постачань туркменського газу до Росії, врегульовані. Він пояснив, що "зараз "Туркменгаз" бере тайм-аут у "Газпрому", оскільки проводяться всі профілактичні і слідчі заходи". "Вони проводять останню дефектоскопію труб", - відзначив президент Туркменістану.
Нагадаємо, цього року "Газпром" мав придбати у Туркменії 50 млрд куб. м, за контрактом об'єм може бути знижено на 20%. Постачання припинилися через вибух 9 квітня на газопроводі САЦ-4. У червні російська монополія запропонувала Туркменії знизити об'єми постачань або знизити вартість. "Газпром" пояснив пропозицію тим, що основний споживач туркменського газу - Україна - скоротила об'єм закупівель. Проте до згоди сторони прийти не змогли.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас