Міністри економіки ЄС проведуть зустріч з приводу продажу Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри економіки ЄС проведуть зустріч з приводу продажу Opel

Фондовий ринок
151
Європейський союз має намір розглянути ситуацію навколо продажу концерну Opel консорціуму в складі австрійсько-канадської фірми Magna, російського Сбербанка і "Групи ГАЗ". Для цього буде скликана спеціальна зустріч міністрів економіки та промисловості, заявив у Брюсселі представник Європейської комісії, передає "Німецька хвиля".
Зацікавленим сторонам буде представлена в повному обсязі вся інформація, пов'язана з угодою. Міністрам потрібно з'ясувати, чи відповідають плани реструктуризації економічним критеріям ЄС. Зокрема, повинні бути представлені гарантії, що концерн збереже життєздатність у майбутньому.
Європейська комісія прагне до того, щоб під час реструктуризації не постраждало жодне підприємство концерну. А якщо ні, то Брюссель може заборонити виділення фінансової допомоги на суму 4,5 млрд. євро у вигляді кредитів і держгарантій. Комісія буде уважно стежити за подальшим розвитком подій і підтримувати постійні контакти із зацікавленими сторонами, підкреслив представник ЄС.
Як відзначає "Німецька хвиля", продаж Opel консорціуму на чолі з Magna викликав різку критику в Бельгії. Віце-прем'єр, міністр фінансів Дідьє Рейндерс зажадав негайно провести на європейському рівні розслідування у зв'язку з можливим прийняттям Німеччиною протекціоністських заходів.
У ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що в результаті угоди під загрозою може опинитися підприємство Opel в Антверпені, на якому працюють 2580 людей. У той же час представлена консорціумом на чолі з Magna концепція передбачає збереження всіх підприємств у Німеччині. Представник Єврокомісії утримався від відповіді на запитання, скільки підприємств і в яких країнах можуть бути закриті. За його словами, деталі угоди поки не відомі, процес ще не завершений.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас