Медведєв: "Газпром" не має наміру надалі оплачувати авансом транзит російського газу через територію України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: "Газпром" не має наміру надалі оплачувати авансом транзит російського газу через територію України

Енергетика
379
ВАТ "Газпром" не має наміру надалі оплачувати авансом транзит російського газу через територію України. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, повідомляє Reuters.
"Ми заплатили авансом за транзит не тільки за 2009 р., але і за перший квартал 2010 р. Ми і в майбутньому готові зважати на труднощі, які зазнає Україна, але платити авансом ще, коли ми вже заплатили за частину 2010 р. - ми не бачимо таких можливостей", - сказав він.
О.Медведєв також висловив надію, що "газова війна" не повториться цього року. "Якби все залежало від нас, ми б сказали на 100% - не повториться. Але ми не можемо виключити такого ризику, і щоб бути до нього готовими, ми повинні уважно проаналізувати ці ризики", - сказав він.
Крім того, заступник голови правління концерну відзначив, що ціни на газ для України і його транзит до Європи розраховуються за формулою і не можуть бути змінені просто так. "Іноді преса говорить, що "Газпром" підвищує або знижує ціну, або Україна збільшить транзитну ставку. У реальності це все одно що говорити, що ми управляємо світанками і заходами - наші ціни визначаються ціновою формулою, зазначеною в нашому довгостроковому контракті", - сказав О.Медведєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас