Тігіпко пропонує надавати кредити під держгарантії для книговидавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пропонує надавати кредити під держгарантії для книговидавців

Кредит&Депозит
141
"Врятувати ринок українських книг від подальшого падіння можна тільки одним способом - об'єднати сили уряду й банкірів і надавати кредити під державні гарантії для книговидавців", - вважає екс-глава Нацбанку Сергій Тігіпко.
На його думку, падіння ринку книжкової продукції за минулий рік на 30-40% - це катастрофа, і самостійно видавцям з нею не впоратися. "Я знаю, що спеціальні програми з кредитування розроблялися Українською асоціацією видавців і розповсюджувачів книг і Асоціацією банків України, але у зв'язку з кризою уряд вирішив їх не підтримувати, вважаючи їх другорядними", - відзначив С.Тігіпко. Він переконаний, що до цієї ідеї необхідно повернутися якнайшвидше.
Політик вважає, що головною опорою книговидавничої галузі останніми роками якраз були державні замовлення на підручники та книжки для бібліотек, які зараз також урізані.
С.Тігіпко також подякував організаторам Форуму видавців у Львові, які попри всі економічні негаразди, 16-й раз проводять наймасштабніший книжковий фестиваль в Україні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас