Росія і Казахстан підписали угоди про співпрацю у сфері енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Казахстан підписали угоди про співпрацю у сфері енергетики

Енергетика
125
Росія і Казахстан уклали три міжурядові угоди про співпрацю в сфері енергетики і ВТС. Церемонія підписання документів відбулася під час Форуму міжрегіональної співпраці в Оренбургу у присутності президентів двох країн Дмитра Медвєдєва і Нурсултана Назарбаєва.
Міністри енергетики двох країн підписали угоду про будівництво та експлуатацію третього блоку Екібастузькой ГРЕС-2.
Міжурядову угоду про розробку та реалізацію програм спільних робіт в області військово-технічної співпраці скріпили своїми підписами директор Федеральної служби по ВТС Росії та міністр індустрії і торгівлі Казахстану.
А керівники митних відомств двох країн підписали угоду про співпрацю в області спільного контролю на російсько-казахстанському кордоні.
Дмитро Медвєдєв відзначив, що недавня аварія на Саяно-Шушенській ГЕС робить особливо актуальними питання інтеграції енергосистем Сибіру і Казахстану, а також "підвищення пропускної спроможності напряму Урал-Казахстан-Сибір".
Зі свого боку Нурсултан Назарбаєв висловив готовність Казахстану надати допомогу сибірським регіонам у зв'язку з аварією на Саяно-Шушенській ГЕС. Він також висловив задоволення тим, що співпраця двох країн у сфері електроенергетики в даний час переходить "у фазу активної взаємодії".
Згодом лідери Росії і Казахстану вирушать у казахстанське місто Актау на чотиристоронній саміт з питань енергетики, в якому візьмуть участь також президенти Азербайджану та Туркменістану Ільхам Алієв і Гурбангули Бердимухамедов.
У неділю, 13 вересня, Дмитро Медвєдєв завершить поїздку по центральноазіатському регіону візитом до Туркменістану. Відносини між Москвою і Ашхабадом різко погіршали після того, як у результаті вибуху на трубопроводі в квітні практично припинився експорт туркменського газу до Росії.
В нинішньому році Бердимухамедов уже двічі відмовлявся приїхати до Росії. Аналітики вважають, що переговори лідерів Росії та Туркменії будуть тяжкими.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас