Нафтогаз просить Газпром підписатися під обіцянкою Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз просить Газпром підписатися під обіцянкою Путіна

Енергетика
799
НАК "Нафтогаз України" офіційно звернувся до ВАТ "Газпром" з пропозицією скоротити обсяг імпорту природного газу в 2010 році з 52 млрд. до 33,75 млрд. куб. м.
Про це в ефірі "5 каналу" повідомив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко.
"Якщо точно, то правильна цифра - це 33,75 млрд., які ми хочемо купити наступного року. Таке звернення було", - сказав він.
За словами Діденка, питання імпорту газу стануть предметом обговорення під час зустрічі голови правління НАК Олега Дубини і голови "Газпрому" Олексія Міллера, яка запланована наступного тижня.
Діденко висловив упевненість, що "Нафтогаз" і "Газпром" документально закріплять досягнуті на початку вересня в Польщі домовленості прем`єр-міністрів України і Росії Юлії Тимошенко і Володимира Путіна про незастосування штрафних санкцій до НАК за недобір газу в поточному році, а також про оплату українською стороною фактично споживаних обсягів пального замість законтрактованих.
Як повідомляв УНІАН, 7 вересня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Україна має намір направити заявку ВАТ "Газпром" (Росія) на постачання природного газу в 2010 році в обсязі 32 млрд. куб. м.
Вона наголосила, що відповідно до умов контракту Україна може купити в Росії природного газу як менше, так і більше на 20% законтрактованого обсягу без застосування штрафних санкцій.
Згідно з контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" в 2009 році передбачалася закупівля газу в обсязі 40 млрд. куб. м.
1 вересня на зустрічі в Польщі Тимошенко і російський прем'єр Володимир Путін домовилися про те, що обсяги закупівлі газу Україною в 2010 році визначатимуться з урахуванням впливу кризи на економіку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас