Більшість азіатських індексів зростають у п'ятницю на статданих зі США і прогнозі для нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів зростають у п'ятницю на статданих зі США і прогнозі для нафти

Фондовий ринок
104
Більшість азіатських індексів підвищуються в п'ятницю після того, як кількість заявок на допомогу з безробіття в США знизилася і Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) поліпшило прогноз попиту на нафту, повідомляє агентство Bloomberg.
Оптимізм інвесторів трохи стримує повільніше зростання ВВП у Японії, ніж очікувалося відповідно до попередніх даних. Японський ВВП збільшився на 2,3% у другому кварталі, а не на 3,7%, як оголошувалося раніше.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 0,4% з відкриття торгів - до 117,68 пункту. Зростання показника за підсумками тижня може стати найшвидшим за останні 7 тижнів - 4,3%.
Японський індекс Nikkei 225 знизився на 0,5%. Австралійський S&P/ASX 200 виріс на 0,4%.
Основний фондовий індекс Китаю Shanghai Composite додав 1,3% після того, як статистичне управління оголосило про те, що темпи зростання промислового виробництва в Китаї прискорилися в серпні. Обсяги промвиробництва в Китаї збільшилися минулого місяця на 12,3% у річному вираженні після зростання на 10,8% у липні.
Вартість акцій найбільшого автовиробника Китаю SAI Motor Corp. піднялася на 2%.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знову підвищило прогноз світового попиту на нафту в 2010 році через зростання споживання в Китаї і США. Світове споживання нафти, за прогнозом МЕА, досягне 85,7 млн барелів на добу (б/д) в 2010 році - на 450 тис. б/д вище попередніх очікувань.
Курс цінних паперів третьої за розмірами нафтової компанії Китаю Cnooc Ltd. підвищився на 2%, австралійської Santos Ltd. - на 1%.
Один з лідерів важкого машинобудування Японії IHI Corp. збільшив ринкову капіталізацію на 4,2%. Goldman Sachs очікує повернення підрозділу енергетичного устаткування компанії до прибутковості.
Акції третього за розмірами виробника скляних панелей для електроніки Nippon Electric Glass подорожчали на 2,9%. Світовий лідер галузі Corning Inc. поліпшив прогноз зростання кількості замовлень на четвертий квартал завдяки очікуваному підвищенню попиту на телевізори та іншу побутову електроніку в США і Японії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас