"Нафтогаз" найближчим часом розмістить на біржових майданчиках пропозицію про реструктуризацію боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" найближчим часом розмістить на біржових майданчиках пропозицію про реструктуризацію боргів

Енергетика
252
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" 14 вересня має намір остаточно сформулювати свою пропозицію до кредиторів про реструктуризацію зовнішніх боргів і в найкоротші терміни розмістити її на біржових майданчиках, повідомив перший заступник глави правління держхолдингу Ігор Діденко.
"Ми сподіваємося, що буквально найближчого понеділка (14 вересня - ІФ) ми сформулюємо офіційне письмове звернення до наших кредиторів, і я думаю, що цивілізоване розміщення на відповідних біржових майданчиках відбудеться теж найближчим часом", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.
"Цей процес (реструктуризація боргів - ІФ) йде в штатному режимі, тому що НАК "Нафтогаз України" питання реструктуризації не вигадує: ми йдемо в руслі прийнятих у всьому світі фінансових процедур", - додав І.Діденко.
Він також відзначив, що НАК не планує викуповувати свої облігації в зв'язку з браком необхідних на це коштів.
Як повідомлялося, в оприлюдненому 2 вересня звіті за 2008 рік "Нафтогаз України" повідомив, що вже почав переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу на загальну суму $1,6 млрд.
Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", мова йде про єврооблігації на $500 млн з погашенням 30 вересня 2009 року, борги "Нафтогазу України" Depha Bank на суму $220 млн, Credit Suisse International (CSI) - на $550 млн і Deutsche Bank – на $395,2 млн, термін погашення яких припадає на 2009-2012 рр. З урахуванням відсотків загальна сума виплат по них складає близько $1,78 млрд, зокрема цього року - близько $650 млн, в наступному - близько $570 млн.
НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас