Міненерго РФ: Москва передасть Києву пропозиції щодо "газової угоди" у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго РФ: Москва передасть Києву пропозиції щодо "газової угоди" у вересні

Енергетика
224
Росія має намір передати Україні пропозиції щодо міжурядової угоди щодо газу найближчим часом, можливо, у вересні 2009 р.
Про це повідомив заступник директора департаменту міжнародної співпраці Міністерства енергетики Росії Михайло Плєшкін на українсько-російському бізнес-форумі.
Міністр палива та енергетики України Юрій Продан не виключає, що якщо сторони встигнуть підготувати угоду, то її винесуть на розгляд міжурядового комітету, засідання якого заплановано на жовтень ц.р. під керівництвом глав урядів.
Про це він повідомив журналістам. Міністр пояснив, що документ підготовлено для розвитку довгочасного контракту від 19 січня 2009 р. між "Нафтогазом України" і "Газпромом". Він нагадав, що в газовій сфері уряди в минулі роки уклали декілька документів, але вони не діють. "Обидві сторони прагнуть упорядкувати нормативно-правову базу", - відзначив міністр.
Продан виступає за те, щоб новий документ передбачав "певні гарантії держави" щодо зобов'язань господарюючих суб'єктів і механізми для вирішення спірних питань, якщо їх не можна врегулювати на рівні компаній.
Комітет з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії ще в жовтні 2006 р. доручив провести інвентаризацію угод, що діяли між країнами, в газовій сфері.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас