"Мильні бульбашки" сформувались на ринках акцій, сировини і нерухомості у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мильні бульбашки" сформувались на ринках акцій, сировини і нерухомості у світі

Фондовий ринок
1692
Величезні обсяги ліквідності в Китаї привели до формування "мильних бульбашок" на ринках акцій, сировинних товарів і нерухомості в Китаї і за його межами, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на Bank of China Ltd.
"Потенційний ризик полягає в тому, що більша частина ліквідності йде на ринки активів, - відзначив віце-президент банку Чжу Мінь. - Тому виникають "мильні бульбашки" на ринках сировини, акцій і нерухомості не тільки в Китаї, але всюди".
Рекордне зростання кредитування в Китаї в першому півріччі сприяло збільшенню китайського ВВП на 7,9% у другому кварталі, однак викликало побоювання, що ралі на ринках Китаю буде нестабільним.
Вартість житла в 70 найбільших містах Китаю виросла в серпні на 2%, що стало найбільш значним підвищенням за останні 11 місяців.
Bank of China видав у першому півріччі нові кредити на 1 трлн юанів (майже $148 млрд) - більше, ніж будь-який інший китайський банк. Обсяг нового кредитування Bank of China перевищує річний ВВП Нової Зеландії або Казахстану.
Сукупний обсяг нового кредитування в Китаї склав у січні-червні рекордні 7,37 трлн юанів ($1,08 трлн), при цьому Держрада КНР планував збільшення кредитування до 5 трлн юанів за 2009 рік загалом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас