GM доведеться закрити три заводи в Європі, щоб не продавати Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM доведеться закрити три заводи в Європі, щоб не продавати Opel

Фондовий ринок
494
Американському автовиробникові General Motors Co. (GM), ймовірно, доведеться закрити до трьох заводів в Європі, якщо він вирішить не продавати європейські підрозділи, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.
Ліквідація може зачепити завод Opel в Бохумі та Айзенаху (Німеччина) й Антверпені (Бельгія).
Рада директорів GM розглядає питання, чи варто концерну залишати німецький Opel і британський Vauxhall під своїм контролем. Рішення мало бути прийнято на засіданні в Детройті в середу, але обговорення затяглося.
GM, як очікується, розповість про майбутнє Opel і Vauxhall на прес-конференції в Берліні, яка почнеться о 14:30 мск в четвер. Для участі в прес-конференції GM направила в Європу свого найкращого парламентера Джона Сміта, повідомили джерела WSJ.
Разом з тим, за даними джерел газети, за підсумками засідання в середу рада директорів GM прийняла рішення про звільнення головного фінансового директора Рея Янга, котрий пропрацював у компанії майже 30 років.
Німецька влада наполягає на тому, що американській автогрупі доведеться повернути уряду ФРН кредит у розмірі 1,5 млрд євро, отриманий як допомогу Opel в очікуванні продажу. Також уряд Німеччини не дасть ніяких фінансових гарантій, якщо заводи Opel будуть закриті, заявив міністр фінансів ФРН Пеєр Штайнбрюк.
Подальші кредити і фінансові гарантії, втім, залишаться в силі, якщо GM все ж вирішить продати Opel консорціуму канадської Magna і російського Сбербанку, який є найбільш бажаним покупцем для Німеччини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас